Borderlands bude mít celshadovanou grafiku
zdroj: tisková zpráva

Borderlands bude mít celshadovanou grafiku

9. 4. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Gearbox se nechal inspirovat úspěchem Prince perského a překopal grafiku. + UPDATE

Tak dlouho o něm nebylo slyšet, až to začínalo být podezřelé. Poté, co byl nadějný mix FPS/RPG Borderlands od vývojářů z Gearbox vloni v hratelné a vcelku slibné podobě předveden na E3 (viz nahrávka), jako by se po něm slehla zem. A dnes už víme proč: jeho autoři se totiž rozhodli svézt na módní vlně a kompletně překopat celou grafiku do celshadingu. Tedy de facto komiksových, vysoce stylizovaných postav. Zde první ukázka, článek pokračuje níže:

Obrázek zdroj: tisková zpráva
nová grafická podoba Borderlands

Oživit tento nápad kdysi z dob stařičkého XIII se jako první podařilo EA a nebýt odkladů, prvenství by dnes drželo Battlefield Heroes. Byť podle prvního scanu má nová podoba Borderlands vůbec nejblíž ke stylu grafiky, který vloni pro změnu zvolil Ubisoft se svým Prince of Persia.

A jak celou věc vysvětlují autoři? Prý jí předcházelo dlouhodobé rozvažování a průzkum mezi fanoušky, ale nakonec se rozhodli, že celshadovaná grafika se ke stylu hry hodí. Obsáhne více detailů a obecně prý lépe zapadá do šedých, bledých či žlutých barev, kterých v Borderlands samozřejmě uvidíte spoustu.

Byť za sebe bych ještě dodal, že Gearbox budou své dílko potřebovat pořádně zviditelnit, aby při prodejích alespoň pokryli náklady. Čili podobný tah jim může z marketingového hlediska jen a jen pomoci. Další obrázky lze čekat během následujících dnech, protože novou grafiku hry detailně předvádí květnové číslo britského PC Gameru.

Update 03:24 - šéf Gearboxu Randy Pitchford se nechal slyšet, že Borderlands prý celshadované v pravém slova smyslu nebudou. Autoři změnili výtvarný styl hry, což je ale pro koncového hráče de facto totéž, protože právě označení "celshade" se pro tento druh grafiky nejčastěji užívá a také je mu nejblíže. Pitchford zároveň potvrdil, že hra nebude chybět na letošní E3 a že ještě předtím dojde k aktualizaci oficiálního webu.

Borderlands vyjdou letos na podzim pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3, dle našich informací konkrétně 8. října - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Buginy z Borderlands  [23.8.2008 17:17 - jd]
Desetiminutový výlet do světa Borderlands  [18.7.2008 09:09 - levis]
E3 obrázky z Borderlands  [16.7.2008 17:17 - levis]
zdroj: Borderlands Guide & PC Gamer

Nejnovější články