Ambiciózní RPG Afterfall z Polska
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní RPG Afterfall z Polska

20. 3. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Byť se o ní dozvídáme teprve nyní, už několik let vzniká v dílnách polských Intoxicate Interactive postapokalyptická RPG s poměrně ambiciózními nápady...

Byť se o ní dozvídáme teprve nyní, už několik let vzniká v dílnách polských Intoxicate Interactive. Co? Postapokalyptická RPG s názvem Afterfall. Její děj se odehrává ve Střední Evropě zničené nukleární válkou. Vypráví příběh o znovunastolení ztraceného řádu, o hledání identity, o největší legendě, kterou se můžete stát. Hra vám má dát naprostou volnost už při tvorbě postavičky, jíž se necháte zastoupit a svobodu budete mít také v řešení problémů, s nimiž se během hraní setkáte. Jestliže preferujete násilí, pak vám jistě přijde vhod některá z mnoha typů zbraní. Pokud nepotřebujete rozstřílet na potkání vše, co se hne, třeba vezmete zavděk možností stát se přeborníkem v kamufláži. Vsadit ale můžete rovněž na charisma a cestu si klestit svým hbitým jazykem a celkovým charismatem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Herní svět má být velmi interaktivní. Systém soubojů je navržen tahově a tak, že útoky zasáhnou některou konkrétní část těla, o níž rozhoduje útočník. Pro každý orgán bude nadefinováno, kolik toho vydrží a když dojde k opravdu velkému poškození, hra počítá i s vysazením jeho funkce. Kromě toho povede poškození těla ke krvácení, které bude mít vliv na rychlost, reakce, sílu postavy. Konečně může vést i ke smrti. Vyjdete-li z boje bez nějaké části těla (a nebude to zrovna hlava), můžete ji nahradit implantátem. Veškeré změny budou na postavě patrné. Dále budete mít ve hře možnost vyrábět různé předměty, včetně zbraní.

Co se týče NPC, v tom, jak na vás budou různí obyvatelé herního světa reagovat, bude hrát roli víc věcí. Například půjde o to, do jaké sociální skupiny spadáte. Vedle toho ale bude záležet i na mínění, které si o vás ta která postavička udělá. Když například zabijete matku od rodiny, nemůžete čekat, že vás ostatní členové famílie budou milovat. Na druhou stranu, bude-li mezi nimi někdo, kdo ji zrovna neměl moc v lásce, třeba se dočkáte i pozvání na pivo... Mimochodem, při svém putování světem Afterfall budete muset řešit také jídlo - to půjde koupit, ale i ulovit - a regeneraci organismu v podobě spánku. Jak navíc budete cestovat, budete narážet na různé kultury a jazyky, proto přijde jistě vhod budování jazykových schopností. Zkrátka, cílem tvůrců je vyvarovat se lineárnosti a neustálého opakování běžných standardů. Mají dojem, že současný herní trh stagnuje. Vizi mají takovou, že vám předloží dílo představující čerstvý vítr, resp. přímo tornádo. Pozor na to, chtějí vás připoutat k obrazovkám na hodně dlouho. No, nechme se překvapit. Ambice jsou velké, termín vydání neznámý. Více se o Afterfall dozvíte na oficiálních stránkách.
zdroj: WP

korgull

Nejnovější články