Alone chce být sugestivním hororem pro Oculus Rift
zdroj: tisková zpráva

Alone chce být sugestivním hororem pro Oculus Rift

18. 10. 2013 15:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Studio Greenwood Games zatím moc známé není, ale brzy by se to mohlo změnit. Hororové hry nikdy nebyly velkým mainstreamem a asi ani nebudou, ale taková Amnesia nebo Outlast se úspěchu dočkaly, společně s několika dalšími. Teď se chystá nová hra Alone, která se už od začátku dělá pro Oculus Rift a chlubí se tím, že by mělo jít o skutečně sugestivní horor, který by měl vystrašit i zatvrzelé hororové fanoušky.

Alone by se měla objevit v prvním kvartále příštího roku. Že se hry dočkáme, je velmi pravděpodobné - tvůrci chtějí na Kickstarteru pouhých 25 tisíc dolarů a mají na to ještě celých 29 dnů. Po hrách pro Oculus Rift je poptávka a hororové hry se přímo nabízí jako jeden z vhodných žánrů. V Alone se ocitnete v opuštěném domě v noci, kde sedíte vedle otevřeného okna a hrajete hororovou hru The Witching Hour. Po pár minutách se prý začnou dít hodně divné věci - uslyšíte stále divnější zvuky, které vychází ze hry. Anebo ne?

Jenže časem budou vycházet nejen ze hry, ale i ze samotného Alone. Celé to působí trochu podivně a těžko se to posuzuje takhle z fleku. Naštěstí, pokud se vám doma někomu čirou náhodou válí Oculus Rift, můžete si už teď stáhnout prototyp a hru si vyzkoušet. Na to, aby se pouhý prototyp přeměnil v plnou hru, je potřeba právě oněch 25 tisíc dolarů. The Withing Hour aneb hra ve hře je kooperativní first person střílečka, ovšem s menším twistem - žádný jiný skutečný hráč ji s vámi nehraje.

Tvůrci už nechtějí prozradit víc, aby nespojlovali. Jen dodali, že hra se vlastně jmenuje Alone a zbytek si už máme domyslet. Možná ve hře ale nakonec sami nebudete... Zajímavé zní hlavně to, že budete hrát hru ve hře a některé prvky z The Withing Hour budou postupně přetékat do Alone - zvuky, stíny a čert ví, co všechno ještě. V Alone totiž nebudete někde běhat s brokovnicí a střílet zombíky, ale budete jen sedět na gauči a hrát hru. Zní to hodně zajímavě a originálně a mít Oculus, tak už stahuju prototyp. Alone se zafinancovaním určitě nebude mít problém.

Nejnovější články