Akce Boiling Point (Xenus) pod drobnohledem
zdroj: tisková zpráva

Akce Boiling Point (Xenus) pod drobnohledem

31. 3. 2005 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Příznivci akčních her mohou v druhé polovině tohoto roku očekávat vydání dlouho očekávaného titulu s názvem Boiling Point: Road to Hell (dříve Xenus).

Vývojem této hry, jež vás vezme na výlet do nebezpečného, ale bujarého prostředí Jižní Ameriky, se zabývá ukrajinské vývojářské studio Deep Shadows, vydavatelský post získala společnost Atari. U nás se Boiling Point také dočkáte, a to prostřednictvím společnosti US Action, která vám koncem roku chystá předložit dokonce lokalizovanou verzi (titulky, manuál). Už dnes si tuto hru, kombinující žánry FPS, adventur a RPG, můžete předobjednat na našem Tiscali Gameshopu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Boiling Point: Road to Hell vypráví příběh Saula Meyerse, tvrdého chlápka s vojenskou minulostí, který je nucen se vydat do Jižní Ameriky vypátrat, kdo a proč unesl jeho dceru, náruživou reportérku. Děj se má odehrávat ve fiktivním státě Realia (oblast velká zhruba 25 km x 25 km) a jeho hlavním městě Puerto Sombra, kde se hned na začátku hry setkáte s obyčejnými civilisty, stejně jako se zástupci šesti základních frakcí. Tito vám budou zadávat rozmanité úkoly a bude čistě na vás, zda se s nimi spřátelíte či nikoliv. Objevíte mezi nimi lidi z místní mafie, vlády, americké CIA, bandité, indiáni, ad. Vztahy s jednotlivými skupinami budou hrát velmi významnou roli ve hře. Rozvíjet je budete veškerými svými akcemi. Dialogy s postavami prý probíhají podobně jako ve hře KotOR. Mnohdy bude třeba konkrétní osobu poněkud postrčit tučným úplatkem, případně ji maličko opít. Mimochodem, civilisté vám prý sice nebudou zadávat žádné úkoly, ale nebudou zde ani jen tak na okrasu, ba se dokonce budou v případě napadení tvrdě bránit se zbraní v ruce.

Ač z počátky budete hrou cestovat pěšmo, neznamená to, že u toho zůstanete po celou dobu. V Boiling Point nebudou chybět ani různé řiditelné prostředky. Celkem by jich mělo být 26, včetně automobilů, člunů, helikoptér i tanků. Jejich ovládání je údajně velmi shovívavé. Simulaci tedy nečekejte. Hlavní cíl hry je jasný - zachránit dceru. Vedle toho slibuje Atari stovky vedlejších misí různé náplně (likvidace daných osob, získání určitých dokumentů, aj.). Do těch byste měli jít řádně ozbrojeni. Počet zbraní, které s sebou najednou ponesete, bude omezen jejich váhou. Během hry ale můžete zesílit. Bojový systém hry počítá i se zraněními, jež by měla jít léčit pilulkami i alkoholem. Všeho moc ale škodí, a tak se může stát i to, že přeberete. Ale zpět ke zbraním. K dispozici budou různé typy - pistole, pušky, granátomet, samopal, aj. Ve výbavě však najdete rovněž takové podivnosti jako džem. Ten by vám měl pomoci proti jihoamerickým zabijáckým včelám.
zdroj: GameSpyGameSpot

korgull

Nejnovější články