Stáhněte si zdarma a legálně – Watch Dogs, Oxenfree nebo Layers of Fear
zdroj: tisková zpráva

Stáhněte si zdarma a legálně – Watch Dogs, Oxenfree nebo Layers of Fear

20. 12. 2017 13:21 | Novinky | autor: Adam Homola |

Není týdne beze slev. Na Steamu, na GOG, na Humble Bundle, však víte sami. A někdy v rámci takových slevových akcí rozdávají vývojáři a distributoři hry i zdarma. Třeba na GOG byla nedávno k dispozici bez placení skvělá adventura Grim Fandango a nyní je na tom samém portálu k mání Oxenfree - adventura, kterou si také nechcete nechat ujít. Zejména, když za její pořízení nic neplatíte. Není to však jediná hra, kterou si můžete aktuálně pořídit zdarma.

Oxenfree vyšla v loňském roce na všechny hlavní platformy (konzole, PC i mobily), na Metacritic má 80 bodů ze 100 a podobně zaujala i nás: „Poutavá hororová adventura, které pomáhá výborné audiovizuální zpracování. Originalitou příběhu sice dech nevyrazí, ale podaří se jí to atmosférou a bezprostředností zážitku. Vyzkoušejte, nebudete litovat,“ napsal v recenzi na Games Honza Slavík, a dal hře osmičku.

Zadarmo nabízená Oxenfree si rozhodně nenechte ujít, a i kdyby vám teď hra utekla, stejně si ji kupte. Podle mého zrovna takhle povedená adventura stojí i za plnou cenu.

Taktéž z minulého roku, a rovněž z adventurního soudku, je "adventura" Layers of Fear. Zadarmo si ji můžete, včetně soundtracku, pořídit na Humble Store.

zdroj: Archiv

Co jsme napsali o Layers of Fear? „Hororový příběh duševně narušeného malíře vás osloví atmosférou i napětím. Prim hrají především nečekané proměny prostředí, kterému v některých momentech chybí větší míra interakce,“ napsal v recenzi Honza Konfršt a dal hře sedmičku

O rozdavačném Ubisoftu jsme už nedávno psali, jenže francouzský vydavatel neskončil jen u jednoho z nejlepších dílů série Assassin's Creed a u povedené strategie World in Conflict. Jak Black Flag, tak i WiC si můžete na Uplay pořád zadarmo pořídit.

K oběma povedeným hrám ale Ubisoft přidal zdarma dostupnou verzi Watch Dogs. Ta už s dnešními městskými sandboxy krok samozřejmě nedrží, ale pořád ještě nezestárla natolik, aby za to nestála. Obzvláště, když ji můžete mít zadarmo...

zdroj: Archiv

PC verzi Watch Dogs dala v recenzi roce 2014 Gábina Šuterová sedmičku s tím, že to: „není revoluce, ale solidní start nové série určitě ano. PC verze má u kotníku přivázaný pořádně těžký kámen v podobě technických problémů, nad nimiž se sice s ohledem na rozsah hry dá přimhouřit oko, ale jen do určité míry. Čeho je moc, toho je zkrátka příliš. Přesto si Watch Dogs nezaslouží poslat do horoucích pekel, protože baví a jakkoli většinu věcí nedělá na 100 %, nedá se říct, že by krom příběhu v něčem vysloveně selhala.“

Kolečko zdarma dostupných her uzavírá EA a její program On the House v rámci Originu, v jehož rámci je bezplatně dostupná výborná strategie Plants vs Zombies. Pokud ji máte jenom na mobilu, můžete si ji teď zahrát i na PC.

Nejnovější články