První modifikace pro XCOM 2 budou dostupné v den vydání hry
zdroj: tisková zpráva

První modifikace pro XCOM 2 budou dostupné v den vydání hry

2. 2. 2016 11:14 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

PC scéna je charakteristická množstvím modifikací do celé řad her, zpravidla však takové přicházejí až nějaký čas po vydání daných titulů. Jinak tomu však bude u XCOM 2, který dostane trojici modifikací hned na startu. Za jejich tvorbou pak stojí nezávislý tým Long War Studios.

Plánované modifikace budou k dispozici hned od prvního dne a první představenou novinkou budou ruční samopaly. Ty oproti útočným puškám mají méně nábojů a neposkytují stejnou palební sílu, ale voják je s nimi mobilnější a nepřátele jej spíše nespatří. Další modifikace pak přinášejí speciální velitelské perky (přičemž každá jednotka může mít jediného velitele) a novou nepřátelskou jednotku – Muton Centuriona (na obrázku níže). 

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Jak vidno, jedná se o menší modifikace, důležitější je však v tuto chvíli samotné pozadí jejich vzniku i to, čeho jsou příslibem do budoucna. Parta nezávislých vývojářů z Long War Studios spolupracuje s Firaxis Games již od září minulého roku. Celá idea této spolupráce pak vzešla z předešlé tvorby autorů – z rozsáhlé modifikace Long War, jež od základu měnila XCOM: Enemy Unknown.

Long War vyšla původně v roce 2013 v betaverzi a plné verze jsme se dočkali o dva roky později. Ve hře měnila rovnou celou řadu aspektů, což mělo za následek především delší a náročnější zážitek. Tato totální konverze oslovila přes půl milionu uživatelů a získala si pozornost i samotných vývojářů.

Výsledkem tohoto zájmu je tedy ochota Firaxisu nechat tvůrce předčasně nahlédnout do kódu hry i nechat je rovněž vytvářet právě tyto modifikace. Navíc, právě kvůli Long War byl XCOM 2 vyvíjen s důrazem na možnost modifikování (původní zpráva zde). Hra vychází již tento pátek, 5. února.

Nejnovější články