Dějištěm dalšího Shadowrun RPG bude po Seattlu a Berlínu tajuplný Hong Kong
zdroj: tisková zpráva

Dějištěm dalšího Shadowrun RPG bude po Seattlu a Berlínu tajuplný Hong Kong

5. 1. 2015 19:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Další Shadowrun hra od Harebrained Schemes se bude po Seattlu a Berlínu odehrávat v Hong Kongu, jak tvůrci těsně před koncem roku odhalili v Kickstarter updatu prvního dílu Shadorwun Returns. Vývoj Shadowrun Hong Kong chtějí tvůrci z dánského studia opět financovat prostřednictvím peněz od hráčů, které by rádi vybrali přes Kickstarter kampaň. Rozběhnout by se měla v průběhu ledna, kdy se rovněž o hře dozvíme podrobnosti. Leccos však o městě, kde se má další díl (epizoda) povedené RPG série odehrávat, naznačilo už hráčské hlasování o městě, ve kterém se má odehrávat Shadowrun Dragonfall. Velice těsně totiž tehdy ve dvoukolové hlasování vyhrál Berlín právě před Hong Kongem, který tvůrci popisovali následovně.

Podle popisu tvůrců z května 2012 je Hong Kong v roce 2050 (podle Shadowrun fikce) samostatným městským státem, kde se snoubí starobylé a moderní na jednom ostrově. Moderní část zastupuje korporacemi provozované centrum, kde si jdou mimo zraky běžných obyvatel po krku velké i malé korporace. Hned za centrem, které tvoří do tmy svítící mrakodrapy, se ale rozkládá starobylý Hong Kong s chrámy a svatyněmi, umístěnými na dračích čarách, což jsou tajemné a mocné magické linie, co podle mnichů ukrývají tajemství samotných velkých draků. A protože mnich je od přirození osoba mírumilovná, musí ho někdo chránit, což v Hong Kongu obstarávají členové Triád - jsou to gangsteři, co kontrolují ostrov, starají se o strážce tajemství a od srdce nesnáší Jakuzu.

Jako neodborník na Shadowrun, ale zároveň i spokojený hráč Returns i Dragonfall jsem nadšený, že hráči před dvěma lety svými hlasy prosadili Hong Kong na druhé místo. I když jejich volba nemusela mít na rozhodnutí tvůrců přímý vliv, určitě je při výběru místa pro další Shadowrun hru ovlivnila. A dobře, že se ovlivnit nechali, protože nejenom dle popisu od Harebrained Schemes, ale i podle Shadowrun wiki zní Hong Kong jako místo, kde se v rámci herní fikce mohou dít setsakra zajímavé události. Co vy na to, přátelé?

zdroj: Archiv

V průběhu ledna se po spuštění KS kampaně mimo jiné dozvíme, jestli je další Hong Kong epizoda/datadisk pro původní Shadowrun Returns (podobně jako Dragonfall) nebo naopak plnohodnotné pokračování. Povaha hry totiž zároveň určí, kdy bychom se jí mohli dočkat, protože vývoj plnohodnotného pokračování by určitě zabral delší dobu. Zároveň ale fakt, že tvůrci se hrou jdou na Kickstarter značí, že půjde o pokračování. Stejně tak se uvidí, jestli je Hong Kong zároveň podtitul hry, nebo "jenom" její dějiště, což je ale podružné, že ano. Podstatné je, aby Harebrained pokračovali v dobře odvedené práci. Tedy, minimálně já si zatím nemám v případě Returns a Dragonfall (výrazně) nač stěžovat.

Nejnovější články