Crusader Kings 3, pokračování výtečné feudální strategie, přicválá příští rok
zdroj: tisková zpráva

Crusader Kings 3, pokračování výtečné feudální strategie, přicválá příští rok

19. 10. 2019 14:17 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Tak my s Alešem konečně rozjedeme druhou sezónu našeho LongPlaye Crusader Kings 2 a Paradox o den později oznámí pokračování. Náhoda? Spíš důkaz moci a vlivu serveru Games.cz, a moc a vliv je samozřejmě právě to, oč půjde v Crusader Kings 3. Sňatková politika, feudální války, zabíjení dětí a incest bez výčitek dorazí příští rok.

Zatím neznáme konkrétní podrobnosti chystané trojky (nebo vám je přesněji řečeno ještě nemůžeme prozradit – počkejte si pár dní!), ale každopádně by měla vypadat mnohem líp, s 3D modely postav a vylepšeným uživatelským rozhraním. To je patrné i z těch několika zveřejněných screenshotů, které si můžete prohlédnout v galerii.

Crusader Kings 3 se taky bude od začátku hodně soustředit na osobnosti panovníků a jejich rivalů, na životy a povahy těch, kteří třímají osud Evropy ve svých rukou. Hodně prvků, které do Crusader Kings 2 dorazily až v pozdních DLC, bude do trojky začleněno pěkně od začátku.

zdroj: Archiv

Vývojáři z Paradoxu už před nějakou dobou upozorňovali, že Crusader Kings 2 začíná být příliš obrovská hra na to, aby obří hromadu DLC obsahu engine pohodlně zvládal. Už zkrátka přestalo být vhodné neustále vydávat nová rozšíření a bylo jasné, že musí přijít nějaký restart. No, tady ho máme.

Měl by dopadnout výrazně lépe než poslední velkolepá strategie Paradoxu, velmi problematický Imperator: Rome (recenze). Formulka Crusader Kings 2 funguje výborně už teď, takže není potřeba znovu vynalézat kolo a stačí jen vylepšit to, co už je skvělé.

V blízké době vám o Crusader Kings 3 přineseme bližší informace. Do té doby vězte, že hra vyjde někdy v roce 2020 na PC, a to na Steamu i v rámci Xbox Game Passu. Do té doby můžete využít skutečnosti, že základní Crusader Kings 2 lze nově hrát zdarma.

Nejnovější články