Česká survival strategie Extinction Protocol vás zaujme působivým vizuálem
zdroj: tisková zpráva

Česká survival strategie Extinction Protocol vás zaujme působivým vizuálem

24. 7. 2019 16:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Konečně mohu otevřeně mluvit o něčem, na co jsem delší dobu hodně zvědavý. Nová česká hra Extinction Protocol si to zamířila na Kickstarter, kde hledá finance na svou vlastní realizaci. A proč by měla zajímat i vás? Důvodů je víc – grafika, herní systémy, inspirace ve skvělých hrách, ale i portfolio vývojářů.

Studio Drawblack má za sebou úspěšné vydání karetní hry Godforsaken Scavengers, která stejně jako Extinction Protocol na první pohled zaujme grafickým zpracováním. Někteří členové studia se zároveň podílejí na vývoji her Golem VR a Arachnoid VR pro virtuální realitu v otevřených prostorách, o čemž jsme měli s autorem Tomášem Bachtíkem diskuzi ve Fight Clubu #428.

Tomáše jsme si pozvali i do dnešního Fight Clubu, který je v plném proudu v době vydání tohoto článku, a ve kterém jsme živě odstartovali kickstarterovou kampaň minimalistického strategického survivalu Extinction Protocol.

Ten hned na první pohled připomíná svou vizualizací například Limbo, po bližším pohledu zase snadno rozpoznáte mechanismy z Kingdom. Jen nejde o žádné fantasy, ale temné sci-fi, ve kterém lidstvo dost možná už dávno neexistuje.

zdroj: Archiv

Při sledování traileru jsem si prakticky okamžitě vzpomněl na Skynet, abych následně zjistil, že i Terminátor a Matrix byli pro tvůrce inspirací. Ve hře tedy nehrajete za královnu chránící svou korunu, ale za zvědavého drona, který čelí nekonečným vlnám technicky vyspělých nepřátel.

Sám přitom není bojeschopný. Disponuje pouze hákem, s jehož pomocí sbírá šrot, opravuje různá zařízení, přemisťuje střílny a podobně. Když se zrovna neschováváte před robotizovanými tanky, vydáváte se na průzkum okolí, skenujete dávné ruiny, pídíte se po tajemstvích a ladíte radiové stanice v naději, že jednoho dne zaslechnete něco pozitivního.

Pokud vás Extinction Protocol zaujme, můžete podpořit jeho vznik na Kickstarteru. Tvůrci požadují 20 tisíc dolarů, slibují dodatečné odměny ve stretch goalech a hru by rádi vydali v květnu příštího roku alespoň na počítačích. Digitální verze vás vyjde na 15 dolarů, vyšší úrovně vám zajistí například přístup do bety, fyzickou karetku Godforsaken Scavengers, nebo třeba peta pro vašeho drona.

Nejnovější články