Slibná real-time strategie Perimeter
zdroj: tisková zpráva

Slibná real-time strategie Perimeter

13. 3. 2003 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jendou z her, na které byl během právě uplynulé konference vývojářů demonstrován nový grafický čip společnosti ATI - Radeon 9800 Pro, byla neobvyklá sci-fi strategie Perimeter od ruských KD Labs a vydavatelské společnosti 1C.

Proč je tato strategie neobvyklá můžete vědět už z našich dřívějších zpráv. Jde totiž o to, že staví na neustálé přeměně terénu. Kromě toho zde nejsou ani pro strategie běžné suroviny. Energii hráč získává jistými sbíráním z povrchu planety. K tomu mu slouží jisté sběrače umístěné na plochých místech terénu. Jenže najít taková plochá místa v jinak kopcovitém až spíše hornatém prostředí, je přímo nadlidský výkon a tak budete potřebovat jakési brigádnické jednotky, které pro vaše sběrače plošiny prostě vytvoří.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Co se týče základních jednotek, jsou zde jenom tři typy. Naleznete zde tedy pouze vojáky, důstojníky a techniky. Nicméně, i tak by tyto jednotky měly být schopné v různých kombinacích utvořit další možné a silnější útvary, které však budou narozdíl od těch biologických v Impossible Creatures technického rázu - př. tanky nebo jiná vozidla. A na rozdíl od Impossible Creatures může být tento proces navíc i obrácený. Všechny jednotky budou spotřebovávat energii. Mezi vašimi nepřáteli se ale vyskytnou tací, kteří jsou biologického původu. Jsou to tzv. Filth.

Redaktoři HomeLANu, kteří tento projekt viděli v akci na vlastní oči tvrdí, že engine, na jehož základě je hra vytvořena, je jeden z nejlepších, jež je možné u RTS vůbec spatřit. Velice se jim líbil také kupolovitý efekt štítů, viditelný rovněž na našich obrázkách v galerii. Vše, tedy jak jednotky, tak mapy, je v plné 3D kráse a velice detailní. Engine je vybaven podporou pro DirectX9. Společnost 1C navíc slibuje, že bude Perimeter vybaven také multiplayerem.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články