Seznamte se s Alan Wake
zdroj: tisková zpráva

Seznamte se s Alan Wake

19. 5. 2005 1:01 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Neoholený chlapík jménem Alan Wake, se kterým se známe od začátku května, nám konečně o sobě pověděl něco bližšího.

Žije v poklidném městě Pride Falls v americkém státě Washington a je autorem úspěšných hororových románů. Právě píše své další dílo o jeho temných nočních můrách, které se ve hře stanou realitou, proto také onen podtitul psychologický akční thriller, neboť tajuplná atmosféra a intenzivní vyprávění příběhu zde sehrají klíčovou roli.

Alanova snoubenka je pro něj vším, ale jednoho dne se probouzí a ona je znenadání v tahu. Proto se vydává do nemocnice k psychiatrovi, kde shodou náhod potkává dívku podobnou jeho bývalé (také vám to připomíná Maxe Payna?), kterou sbalí. Problém je však v tom, že jakmile Alan začne opět psát, nastartuje si tím další divoké sny, které se posléze promítají do skutečnosti. Čím více propadá šílenství, tím se zkracuje den a naopak prodlužuje noc, z níž má obavy, neboť během ní musí čelit nepřátelům alergickým na světlo. Nezbytnou výbavu proto tvoří baterka, stejně tak je potřeba zdržovat se poblíž zdrojů světla, jako jsou např. světlomety auta nebo maják. Netřeba dodávat, jaké kreativní možnosti to dává vývojářům.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Všichni, kdo měli možnost shlédnout neveřejnou prezentaci v kinosále ATI na E3, jsou unešeni z technologického zpracování Alan Wake. Masivní herní svět se skládá z detailně vymodelovaného městečka v podhůří (to si žije vlastním životem, obyvatelé si hledí svých povinností, nechybí obchod, benzínka, policejní stanice atd.) a okolní přírody (travnaté louky, jezero, lesy, hory), přičemž vše je hráči volně přístupné. S GTA má hra společné i to, že funguje na principu plnění misí. Engine nejenže simuluje život ve městě, ale také umožňuje velký dohled do dálky, umí vykouzlit realistické počasí včetně mlhy či bouřky (viz teaser video), volumetrické stínování a nechybí ani hrátky s Havok fyzikou demonstrované kutálejícím se kamením ze svahu. Ač Remedy nechtějí prozradit termín vydání této hry pro PC, PS3 a Xbox 360, rýsuje se nám tu velmi nadějný projekt.
zdroj: Bluesnews, GameSpot, IGN, homepage

jd

Nejnovější články