Podrobnosti o The Sims 2: University
zdroj: tisková zpráva

Podrobnosti o The Sims 2: University

23. 11. 2004 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Příznivci série The Sims jistě nepřehlédli čerstvou informaci o oznámení nového datadisku - The Sims 2: University.

Jak se dalo čekat, vyrojila se dodatečně ještě spousta doplňujících informací, které se vám nyní pokusíme zprostředkovat. Téma, které s sebou addon přináší, prý tvůrci původně zvažovali už pro první hru série. Tehdy však její technologie ještě neumožňovala některé věci, které si představovali, že by rádi začlenili. The Sims 2 těmto jejich požadavkům nejen vyhovuje, ale ještě je předčila, takže nyní mohou vytvořit i věci, o kterých se jim dříve ani nesnilo.

Jak už jste se mohli dozvědět dříve, The Sims 2: University s sebou přináší nejen novou životní fázi Simáků, ale také jedno zcela nové sousedství - univerzitu. Obojí to spolu velmi úzce souvisí. Věkem "mladých dospělých", který potrvá zhruba tak dlouho, jako etapa pubertální, Simáci totiž projdou pouze tehdy, vyšlete-li je studovat na univerzitu. Tvůrci předpokládají, že tam budete posílat větší počet studentů, protože s jedním jediným byste si tam zdaleka neužili tolik legrace. V předchozí zprávě jsme rovněž uvedli, že si ve škole budete moci vybrat z nabídky několika hlavních předmětů. Které to budou, zatím odhaleno nebylo. Jisté však je, že se tento výběr a následný průběh studia odrazí na další kariéře vašeho hrdiny i jeho výdělku. Zpřístupní se vám navíc čtyři nové možnosti kariéry, které budou v nabídce pouze tehdy, absolvujete-li univerzitu. Tyto kariéry budou ale mnohem náročnější na stupeň vašich schopností a vztahy s přáteli.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Čas strávený na univerzitě budtee moci využít různým způsobem, bude záležet prostě na tom, čeho chcete se svou postavičkou dosáhnout. Můžete pečlivě plnit všechny potřeby, navštěvovat kurzy či se dokonce nechat doučovat, anebo se věnovat spíše kamarádům a našrotit se vše až na poslední chvíli a doufat, že projdete. V takovém případě ale musíte počítat i s možností, že pokud nezvládnete zkoušky, budete ze školy vyhozeni. A když už byla řeč o kamarádech, na univerzitě budou vznikat i různé spolky. Čím větší vliv přitom budete mít (závisí na vašich společenských předpokladech a interakci s okolím), tím snáze budete své kámoše schopni přesvědčit, aby provedli nějaké šílenosti (viz obrázky).

Co se týče ubytování, samozřejmě nepřijdete ani o zkušenost života na koleji. Pokoj si budete moci vybrat sami, ale spolubydlícího už moc ne. Později se však budete moci rovněž přestěhovat např. na privát. To bude pochopitelně poněkud náročnější na peněženky, takže bude vhodné pro Simáka najít i nějakou tu práci. Datadisk vám nabídne hned několik různých možností přivýdělku, kromě toho ještě svého hrdinu při výkonu té práce přímo uvidíte. Většina pracovních příležitostí se totiž nachází v rámci univerzity (v jídelně, kavárně, posilovně, na ulici, aj.). Peníze zrovna tak získáte i za dobré studium. Čím lepší známky, tím větší balík dostanete.

Výše jsme naznačili, že se univerzita bude nacházet v samostatném novém sousedství, vybaveném vším, co k univerzitě patří (kavárny, knihovny, místa pro odpočinek, sportoviště, ad.). Toto sousedství však bude se všemi již stávajícími propojeno, takže Simáky, které zde potkáte, budete moci později rovněž zvát k sobě domů a utužovat s nimi své vztahy. Každé základní sousedství navíc může mít několik univerzit, přičemž budete mít samozřejmě možnost přizpůsobit dle svého původní nebo navrhnout svou vlastní (i za použití terénu ze SimCity 4). Datadisk The Sims 2: University vám samozřejmě nabídne ještě spoustu dalších novinek, včetně pořádného balíku nových objektů, ale i postaviček, které neoddělitelně patří ke studentskému životu.
zdroj: GameSpotGameSpotIGN

korgull

Nejnovější články