Nové zbraně v Counter-Strike 1.6
zdroj: tisková zpráva

Nové zbraně v Counter-Strike 1.6

9. 10. 2002 18:00 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Rumunský server ComputerGames vyzpovídal Erika Johnsona z Valve Software a kromě obvyklých otázek ohledně samotné firmy se rozhovor stočil i na Counter-Strike 1.6, novou chystanou verzi stále nejpopulárnější týmové střílečky.

Již dříve se upravené mapě Aztec obšírně věnoval Mickey ve svém preview, naše dnešní novinka se tedy týká především dalších zbraní a novinek o betatestu.

Ještě před samotným vydáním CS 1.6 se bude její betaverze zkoušet přes distribuční systém Steam. Během testování bude samozřejmě stále probíhat i vývoj, především odstraňování bugů, práce na vybalancování hratelnosti a dodávání dalších prvků. Podle Erika chtějí Valve nabídnout testovacím skupinám upravenou betu s novými updaty každé tři dny. Rozhodně náročné předsevzetí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nejvýraznějšími (ale ne jedinými) úpravami ohledně zbraní bude přidání tří nových kousků. Půjde o o Famas, Galil a Rio Shield, které si teď trochu přiblížíme. Galil je zbraň dostupná pouze pro teroristy (za $2700) a jejím výrobcem jsou Israeli Military Industries, kteří ji stvořili jako ještě levnější ale adekvátní konkurenci pro AK-47. Gearbox ji do hry implementuje s tím, že půjde vlastně o težší a přesnější Kalašnikov. Famas nebo-li Fusil Automatique Manufacture d'Armes de St. Etienne je kousek od Groupement Industriel des Armements Terrestres a k mání bude za $2500, pouze pro CT. Bude tedy levnější než srovnatelná M4A1. Dalšími věcičkami pouze pro CT mají být také Ballistic Shields IIIA (tedy štíty s "okýnkem", viz obrázek), které hráče částečně ochrání před palbou z pistolí, brokovnic a samopalů. Jejich účinnost bude ale samozřejmě podmíněna vlastní pozicí a typem zbraně útočníka.

Do řad vývojářů Counter-Strike se přidal i tým, stojící za úspěšným modem pro Half-Life - Day of Defeat. Všichni dohromady se kromě ostatního snaží zabudovat do nové verze CS i anti-cheaovací systémy. Přiznávají ale, že kvalitní zpracování ochrany před cheatováním je úkol velmi náročný. Na závěr ještě zbývá zmínit, že singlové Condition Zero vyjde 1. února. Předpokládá se, že kompatibilní Counter-Strike ve verzi 1.6 vyjde prakticky soubežně, takže určitě opět nastane kolaps download-serverů :)

kate

Nejnovější články