Need for Speed: Most Wanted - info a další obrázky
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed: Most Wanted - info a další obrázky

8. 5. 2005 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco v Underground šlo hlavně o závodění a vylaďování vozidla, Most Wanted bude primárně o honičkách s policií v otevřenějším a interaktivnějším herním světě.

Tuhle definici vyslovili samotní tvůrci hry z kanadské pobočky Electronic Arts, kde na novém pokračování dělají už dva roky, souběžně s týmem stojícím za Underground dvojkou, s nímž úzce spolupracovali. Chtějí nabídnout fanouškům NFS úplně nový zážitek.

Významnou novinkou bude, že hráč Most Wanted už nebude omezován nutností jízdy pouze po silnicích, nýbrž si může pomoci různými zkratkami či alternativními trasami například skrz městský park, golfové hřiště nebo loděnice (=viz první čtyři oficiální screenshoty). Příklady, čím přesně bude hra interaktivnější, dosud žádné nezazněly. Na druhou stranu nečekejte nějaké obří lokace rovnající se rozlohou státu San Andreas, což údajně nezvládají současné technologie, ale má se to změnit k lepšímu s příchodem nové generace konzolí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pozor však musíte dávat na permanentně hlídkující policisty v ulicích, kterým půjde uniknout různými způsoby a dovednostmi, jež se postupem času naučíte. Mezi ně má patřit schování se v útrobách kamionu (také vám to něco připomíná?) nebo přebarvení kapoty auta v obchodě (jako v GTA). Muži zákona, jichž vás bude pronásledovat více než 6 najednou (dříve se hovořilo až o 15ti), mají disponovat o hodně chytřejší inteligencí než v Hot Pursuit. Setřást je prý nebude žádná sranda, protože se budou chovat více strategicky, což je jedna z priorit vývojářů a logickým krokem v evoluci celé série.

Hlad policie po vaší osobě bude znázorňovat tzv. heat-meter, jehož udržení na nízké úrovni jistě pro někoho bude velkou výzvou. Naopak hodnoty "rap sheet" a "street cred" (zatím blíže nespecifikované, zřejmě získané za vyhrané závody nebo předvedené parádičky a finty) vás posunou na vrchol černé listiny patnácti nejžádanějších živlů ulice. Co se týká vozového parku, má být různorodější než v jakémkoli předchozím dílu Need for Speed a prý nebude problém si auto vyladit tak, aby bylo rovným soupeřem zástupci jiné třídy.
zdroj: 1UP

jd

Nejnovější články