Další střípky na téma DOOM III
zdroj: tisková zpráva

Další střípky na téma DOOM III

23. 9. 2003 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Chystanou střílečku DOOM III z prostředí Marsu, situovanou do roku 2145, není třeba příliš nikomu představovat.

Zatímco s napětím očekáváme vydání plné verze začátkem příštího roku, šťastlivci z GameSpotu nebo GameSpy měli možnost zahrát si novinářskou singleplayerovou betu už nyní. Alfou i omegou hry je pochopitelně krásná detailní grafika, která prý ruku v ruce s realistickou fyzikou a ragdoll animacemi smrti přivádí hráče do úplně nové dimenze herního světa. Jak už víme z dřívějška, technologii DOOM III využije i Quake IV a možná i další hry, ale oficiálně zatím nebylo její licencování oznámeno.

Co se týče příběhu hry, ten bude prakticky jen remakem toho z původního Doomu, který mimochodem začátkem prosince oslaví neuvěřitelných deset let. V dojmech z několika levelů hry popisují autoři průchod tmavými chodbami a kosení zombíků, impů i raketomety vybavených revenantů. Model jednoho takového sympatického kostlivce si můžete prohlédnout třeba na víkendovém scanu, který je nyní společně s pavouky k prohlédnutí v lepší kvalitě.

Obrázek
kompletní galerie z DOOM III

Vaše postava je dále vybavena kapesním počítačem pro zaznamenávání a zpětné vyvolávání různých informací a také v něm vždy najdete seznam úkolů, které máte v dané misi splnit. Například v jedné úrovni musíte najít zbytek své jednotky a společně z call-centra zavolat na Zemi o pomoc. Celou dobu vám pochopitelně dělají společnost všemožné kreatury, které na vás vždy jen tak zběsile nenabíhají, ale občas si počíhají a zaútočí znenadání tak, aby hra měla skutečně děsivou atmosféru a zastoupen byl i moment překvapení.

Poměrně velkou diskusi zde vyvolala nedávná zpráva, že baterka bude mít ve hře takový statut, že při jejím využívání nebudete moci hrát s žádnou skutečnou zbraní. Jak vyplývá z dojmů na GameSpy, takto bude baterka řešena nejen v zmiňované síťové hře, ale skutečně i v singleplayeru. Jestliže vám tedy v této souvislosti přišlo trochu šílené, že byste měli monstra mlátit baterkou, pak vězte, že i to bude možné, i když ne zrovna dvakrát účinné. Ovšem hlavnímu designérovi hry, Timu Willitsovi, se při prezentaci Dooma III pro GameSpy podařilo jednu kreaturu skolit právě takhle :) Jen pro zajímavost - pokud dojde na nejhorší, budete moci využít pro boj zblízka prakticky všechny kousky ze zbrojního arzenálu. Více o Doom III v našem GAME-INFO přehledu.

kate

Nejnovější články