XCOM: Enemy Unknown přijde s Deathmatch multiplayerem
zdroj: tisková zpráva

XCOM: Enemy Unknown přijde s Deathmatch multiplayerem

11. 8. 2012 11:11 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dvě mouchy jednou ranou zabili tvůrci z Firaxisu přidáním čerstvě oznámené multiplayerové složky do XCOM: Enemy Unknown. Jednak právě skrze Deathmatch mód nabídnou hráčům možnost zažít dobyvatelské pocity alienů obsazujících Zemi, a zároveň splnili sen marketingového oddělení 2K Games, které si přidání multiplayerové složky určitě přálo, aby se zvedla potenciální hodnota hry a dala se na to konto snadněji propagovat. Tím neříkám, že XCOM multiplayer bude na dálku smrdět vykonstruovaností, zvlášť když sami tvůrci se dušují, že jej ve hře chtěli mít od samotného začátku, právě aby hráči nabídli možnost být chvilenku v kůži zlovolného a expanzivními choutkami posedlého aliena. Ostatně, pokud nebudete chtít, nemusíte se Deathmatche v XCOMu dotknout ani pětimetrovou tyčí, protože nemá na singleplayerovou složku absolutně žádné napojení. Jak ale bude multiplayer konkrétně fungovat?

Jde o bitvu dvou hráčů, kteří dostanou do ruky 10 tisíc bodů a mohou si za ně pořídit libovolné jednotky. Mohou stvořit výhradně lidský tým (v počtu 6 borců), mohou dát dohromady jednotku elitních alienů, ale klidně to mohou zmixovat a udělat složený multikulturněintergalaktický tým bojující za rovnoprávnost mezi rasami. Za zmíněné bodíky se musí vojáčkům pořídit i vybavení, a pak už jen zbývá vyrazit do boje proti soupeři (na tah máte 90 sekund), který se bude řídit stejnými pravidly, jako bitky v singleplayeru a nebudou mu tedy chybět ani prvky typu fog of war – dokud na soupeře nenarazíte, tak nebudete vědět, kde na vás chystá nějakou vypečenou léčku.

Stanovený limit 10 tisíc bodů je dostatečně velký na to, abyste si vybrali vojáky a vybavení přesně padnoucí k vaší strategii, kterou může být guerillový boj, ale i heroická cesta přímo středem bojiště až k pozicím protivníka. Tak si to alespoň malují tvůrci dle informace v tiskové zprávě, jaká bude realita, se teprve uvidí. Za sebe si ji ale nebojím kreslit docela růžově, protože kombinace tahové strategie á la UFO může v multiplayer fungovat naprosto skvěle, jak ukázala třeba Laser Squad Nemesis. XCOM: Enemy Unknown vyjde v Evropě na PC, PS3 a X360 letos 12. října.

Nejnovější články