Wizards of the Coast a Hasbro už hledají vývojáře Baldur's Gate IV
zdroj: Larian

Wizards of the Coast a Hasbro už hledají vývojáře Baldur's Gate IV

17. 4. 2024 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Loňské vydání Baldur’s Gate III patří mezi významné milníky herní historie, přesto ale vývojáři z Larian Studios nebudou se značkou pokračovat dál. Hra sice posbírala hvězdná hodnocení a mimo jiné se stala i vůbec prvním titulem, který získal všech pět významných ocenění za hru roku (BAFTA, Golden Joystick, TGA, DICE a GDC), ale majitelé licence Wizards of the Coast, potažmo vydavatelství Hasbro už hledají nové zájemce.

V rozhovoru pro PC Gamer to potvrdil viceprezident pro licencování a digitální strategii Eugene Evans. Uvedl, že firma už zahájila jednání s velkým množstvím potenciálních partnerů a začíná řešit, jak bude vypadat budoucnost série Baldur’s Gate.

Evans doufá, že odmlka mezi třetím a čtvrtým dílem bude podstatně kratší, než tomu bylo naposledy (Baldur’s Gate II vyšla v roce 2000, na pokračování jsme tedy čekali skoro čtvrt století). Přesto si ale firma chce dát na čas a najít to správné studio a přístup, který zajistí srovnatelně kvalitní titul. 

Laťka je podle Evanse nastavena vysoko a zásadní rozhodnutí nelze uspěchat. Zároveň nevylučuje, že se v budoucnu vrátí postavy ze třetího dílu, které se už staly součástí kánonu D&D. Budoucnost Larianu je zatím neznámá, z projevu Swena Vinckeho na GDC je zjevné jen to, že v ní nefungují žádná rozšíření pro Baldur’s Gate III.

Nejnovější články