Vyšel remaster původního Wastelandu z roku 1988
zdroj: Vlastní foto autora

Vyšel remaster původního Wastelandu z roku 1988

26. 2. 2020 13:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Praotec všech Falloutů zvaný Wasteland před dvěma roky oslavil své třicátiny. Málokdo asi čekal, že se postapokalyptické RPG časem vrátí v podobě solidního pokračování, a nejen jednoho. A ještě méně pravděpodobně se mohl jevit remaster či remake původní hry. Ale studio inXile Entertainment se zjevně před ničím nezastaví a Wasteland Remastered už okupuje virtuální poličky obchodů.

V budoucnosti hry Wasteland Remastered se píše rok 2087 a je tomu přesně sto let od jaderné války, která navždy proměnila tvář Země a život na ní. Velíte skupince pouštních rangerů, mírotvůrců, kteří musí prověřit nepokoje v táborech a městech poblíž své základny.

Můžete sáhnout po předpřipravené skupině čtyř vojáků, nebo si vytvořit vlastní s pomocí bodů rozdělených do jejich síly, inteligence, štěstí, rychlosti, hbitosti, obratnosti a charismatu. RPG prvky se promítnou i do dialogů, kde budete často čelit obtížným rozhodnutím, což ostatně platí i o tahových soubojích.

zdroj: Archiv

Remaster se dotkl převážně audiovizuální stránky. Na jedné straně je nová 3D grafika s novými ilustracemi postav a tvorů, na druhé spousta nových zvuků včetně dabingu a soundtracku. Některé zvuky z původní hry ovšem zůstaly zachovány a v uživatelském rozhraní stále najdete obrovské bloky textu a knihu s jednotlivými odstavci.

Wasteland Remastered vyšel včera na počítačích a Xboxu One. Naleznete ho v obchodech Steam, GOG a Microsoft Store, všude za 15 eur. Ale pokud si předplácíte Xbox Game Pass, pak si ho kupovat nemusíte, protože ho už teď máte v seznamu dostupných her na obou platformách.

Nejnovější články