Valve unikla raná verze Left 4 Dead
zdroj: Foto: Valve

Valve unikla raná verze Left 4 Dead

27. 11. 2023 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Na zajímavý kus herní historie a za oponu vývoje máme protentokrát možnost nahlédnout k Valve. Firmě totiž unikla velmi raná verze Left 4 Dead. Natolik raná, že vlastně ještě nešlo ani o samostatnou hru, ale jen první pokusy o mód hordy v Counter-Strike: Condition Zero. Na ukázku z hraní se můžete podívat níže.

 

Nečekejte nic sofistikovaného, spíše opravdu jen testování konceptu. Hra vás uvrhne do známých „céeskových“ map proti hromadě botů vyzbrojených pouze nožem. Váš cíl zůstává stejný jako v kompetitivní střílečce: Položit bombu a dostatečně dlouho ji (a sebe) ubránit před protiteroristickým týmem. Vtip je v tom, že aktivace výbušniny aktivuje všechny „zombíky“ na mapě, kteří se na vás okamžitě vrhnou v něčem, co vzdáleně připomíná útok hordy z Left 4 Dead. V popisku videa navíc najdete i návod, jak si tuto demoverzi sami vyzkoušet.

Raná verze projektu Valve unikla s updatem stařičkého Counter-Strike 1.6 z minulého týdne. Jednoduchý patch měl hru zprovoznit s aktualizací Half-Life k 25. výročí značky. Jenže do kódu se zřejmě omylem připletly i dll soubory dosud nepojmenovaného zombie prototypu. I přes promptní odstranění chyby ze strany Valve byli fanoušci rychlejší a mapa už koluje po internetu.

Zdá se, že momentálně nám nic jiného než hrát různé artefakty z minulosti legendárního studia nezbývá. Jak jsem zmiňoval, minulý týden například vyšel výroční update k Half-Life včetně vzácné demoverze Uplink. Valve je totiž notoricky známé tím, že si s novými hrami dává načas a jejich strach z pokračování s číslovkou tři je zdrojem mnoha memů. Po vydání Half-Life: Alyx pro VR ale alespoň částečně znovu ožila naděje, že se legendární střílečka jednou vrátí.

Nejnovější články