V The Elder Scrolls: Castles se jeden náš den rovná hernímu roku
zdroj: Bethesda

V The Elder Scrolls: Castles se jeden náš den rovná hernímu roku

18. 1. 2024 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bethesda loni v září možná omylem, možná velmi promyšleným tahem na moment vydala novou hru The Elder Scrolls: Castles, kterou ale oficiálně oznamuje až teď. Stále platí, že se jedná o variaci na Fallout Shelter zasazenou do fantasy prostředí (ostatně dělají ji stejní tvůrci).

To znamená, že si z pohledu z boku budujete svůj vlastní hrad místnost po místnosti, které si zkrášlujete, zatímco například vybavujete hrdiny na nebezpečné výpravy za poklady. Zároveň musíte vládnout, takže vás čekají těžké volby ve sporech vašich poddaných i v tom, zda poskytnete vlastní zásoby jídla sousednímu království.

Vůbec nejzajímavěji zní fakt, že jeden náš skutečný den ve hře znamená jeden celý rok. Budete tak svědky nejen narození nových obyvatel, ale i jejich úmrtí stářím, což se nevyhne ani vladařům, takže z pohledu hráče se na trůnu nikdo příliš dlouho neohřeje.

Plnohodnotné vydání hry The Elder Scrolls: Castles se sice nezadržitelně blíží, ale nejprve si ji stejně jako loni zahraje jen někdo. Konkrétně v tuto chvíli je hra dostupná na Filipínách na mobilních telefonech s Androidem a iOS. Další země budou přibývat v následujících měsících.

Nejnovější články