V taktickém RPG Warsaw osvobozujete jako odbojáři Varšavu od nacistů
zdroj: tisková zpráva

V taktickém RPG Warsaw osvobozujete jako odbojáři Varšavu od nacistů

1. 3. 2019 9:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na první pohled je vám určitě jasné, odkud vítr vane. Warsaw je další z řady zajímavě vyhlížejících her, které se inspirují u skvělého Darkest Dungeonu, který vzniklé konkurenci konečně postaví své vlastní pokračování. I Warsaw bude pochmurné taktické RPG, ale docela jiným způsobem. Druhá světová válka je v plném proudu a polští odbojáři bojují v ulicích Varšavy proti nacistům.

Ve hře Warsaw musí do zbraně každý muž, každá žena, sejde se pomoc skautů, zbylých vojáků armády, ale i trestanců, kteří jsou ochotní bojovat za své město a svou zem. Společný nepřítel zkrátka spojí všechny lidi dohromady, jinak nemají šanci přežít, natož vyhrát.

Souboje probíhají ve známém tahovém stylu v pohledu z boku, kdy se vaše jednotky střídají s jednotkami nacistů. Každý v partě umí něco jiného, je vybaven jinou dobovou výzbrojí a výstrojí. V troskách Varšavy najdete další vybavení, včetně nábojů, jejichž počet si musíte dobře hlídat.

I v této hře máte vlastní základnu, kam se stáhnete po každé více či méně úspěšné misi, vyléčíte zranění, naberete síly, změníte složení vaší bojové jednotky, vylepšíte jednotlivé členy a naplánujete další postup.

Tvůrci ze studia Pixelated Milk už mají za sebou jedno povedené taktické RPG Regalia: Of Men and Monarchs, takže v jejich další projekt má smysl vložit jistou důvěru. Warsaw vyjde ve třetím čtvrtletí letošního roku na PC, PlayStationu 4 a Switchi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články