V hlubinách datadisku ARK: Aberration na vás číhají příbuzní Vetřelce
zdroj: tisková zpráva

V hlubinách datadisku ARK: Aberration na vás číhají příbuzní Vetřelce

13. 12. 2017 16:32 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dinosauří akce ARK: Survival Evolved se včera vydala do podzemí s datadiskem Aberration. Ten vás pošle do nové, temné říše hluboko pod povrchem a dodá spoustu zvířat a předmětů, které si můžete vyrobit. Noví dinosauři vám poslouží tradičně jako dopravní prostředky, ovšem některé z nich můžete použít i místo baterky. A pak je tu druh, který vás impregnuje svými mladými, co vám následně vylezou skrz hrudník.

Proč že se vlastně v novém světě musíte schovávat v podzemí? Nejspíš s tím bude mít něco společného silně radioaktivní sluneční záření, co vás během chvilky upeče ve vlastní šťávě. A tak vám nezbývá než se prodírat temnotou, využívat svítících tyčinek či baterek, no a nebo čtyř druhů dinosaurů vydávajících světlo. Jeden z nich se představí hned v úvodním traileru, ale dívce z videa jeho žárovka bohužel moc platná nebude.

zdroj: Vlastní

V obřích jeskynních komplexech není žádná legrace se pohybovat, a dokud se nezmocníte nějakého šikovného veleještěra, co umí lézt po kolmých stěnách, budete muset trochu improvizovat. Vhod vám určitě přijdou létací kombinézy, horolezecké náčiní, dráty, po nichž můžete rychle překonat propasti, a tak dále. Tma skrývá mnoho tajemství, a když přežijete, budete silnější než kdy dřív.

Ale pochopitelně vás čeká také nové nebezpečí. Je tu například plíživá hrozba Reaperů, kteří toho nemají moc společného s chobotnicemi z Mass Effectu – jde právě o ony Vetřelcem inspirované emzáky, co do vás nakladou vajíčka. A když vám to udělá jejich královna, vyleze z vás supersilný Reaper, kterého následně můžete ochočit a ovládnout, i když bych si tipnul, že až v příštím životě.

Datadisk vás přijde samostatně na 20 eur, ale kdybyste toužili po maximálním zážitku, zvažte season pass. Ten je totiž v momentální slevě dražší o pouhých 7 eur, a výměnou dostanete nejen Aberration, ale také předchozí DLC Scorched Earth a navíc ještě jedno neoznámené rozšíření, které teprve vyjde.

Nejnovější články