Ubisoft přeřazuje šéfa studia Skull & Bones kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování
zdroj: IGN.com

Ubisoft přeřazuje šéfa studia Skull & Bones kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování

19. 11. 2020 11:18 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Hugues Ricour, výkonný ředitel pobočky Ubisoft Singapore, která momentálně vyvíjí pirátské Skull and Bones, byl po důkladném auditu vedoucích pracovníků přeřazen na nižší pozici v jiném ze studií. Uvádí to Kotaku na základě e-mailu, který vedení rozeslalo zaměstnancům tento týden.

Ricour v Ubisoftu pracuje přes 11 let. Začínal jako šéf producentů, posléze se přesunul na pozici výkonného ředitele. Mimo dozoru nad Skull and Bones se v produkční sféře podílel i na sérii Assassin’s Creed a na nadcházejícím Immortals Fenyx Rising.

Vyšetřování bylo následkem červencové vlny obvinění z obtěžování a šikany na pracovišti, která se spustila na Twitteru. Ubisoft na ni zareagoval mimo jiné dotazníkem, ze kterého vyšlo, že se čtvrtina jeho zaměstnanců v práci setkala s nevhodným chováním.

Právě na Ricoura se podle Gamasutry sesypala obvinění v srpnu. Měl sugestivně komentovat, co mají ženy na sobě, a vynucovat si polibky na pracovních večírcích. Podle anonymních zdrojů, s nimiž hovořilo Kotaku, byly jeho manažerský styl a chování v práci taktéž problematické, své podřízené měl šikanovat, zesměšňovat a trestat ty, kteří se proti tomu ohradili.

Sesazení výkonného ředitele pobočky není jediným problémem, se kterým se námořní akce Skull and Bones potýká. Ačkoliv byla původně oznámena už na E3 2017, kdy chtěla navázat na úspěch Assassin’s Creed IV: Black Flag a vyjít následující rok, zatím se dočkala pouze několika odkladů a posléze i restartu.

Nejnovější články