Čtvrtina zaměstnanců Ubisoftu se setkala se závadným chováním na pracovišti
zdroj: Ubisoft

Čtvrtina zaměstnanců Ubisoftu se setkala se závadným chováním na pracovišti

5. 10. 2020 17:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

V našem nedávném společném článku jste si mohli přečíst, v jakých herních studiích bychom chtěli pracovat. Adam jmenoval Ubisoft, protože je velmi udatný a nevadí mu zvěsti, které se kolem firmy a její kultury v poslední době točí.

Ubisoftem nedávno proběhl anonymní dotazník, který odhalil relativně hluboké problémy. Ze 14 tisíc respondentů nepociťuje celá pětina dostatek respektu nebo bezpečí na pracovišti, jeden ze čtyř zaměstnanců se pak stal obětí, případně byl svědkem nevhodného chování. Nejčastějším cílem se údajně staly ženy, případně nebinární zaměstnanci společnosti.

Výsledky dotazníku zveřejnil sám šéf společnosti Yves Guillemot s dodatkem, že se firma v budoucnu zaměří na nápravu. V současné době ženy tvoří 22 procent společnosti, do roku 2023 by mělo toto číslo vzrůst o dva body a Ubisoft má také najmout nové viceprezidenty a hlavu oddělení inkluze a diverzity. Guillemot slibuje, že ve firmě budou všichni mít stejné příležitosti bez ohledu na rasu, pohlaví, věk nebo náboženské vyznání.

V Ubisoftu se v nedávné minulosti odehrálo hned několik skandálů. Tím posledním je odchod designéra Michela Ancela, duchovního otce značek Rayman nebo Beyond Good and Evil, který po třiceti letech opustil společnost, aby pracoval v přírodní rezervaci. Jeho odchod následovalo vnitrofiremní vyšetřování na základě obvinění ze šíření toxické firemní kultury.

Nejnovější články