Seriálový Fallout překonal půl roku od uvedení významný milník
zdroj: Amazon Prime

Seriálový Fallout překonal půl roku od uvedení významný milník

3. 10. 2024 16:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Téměř půl roku po uvedení na streamovací službu Amazon Prime překonal seriálový Fallout významný milník. Od dubna se na televizní adaptaci postapokalyptických RPG podívalo přes 100 milionů diváků.

Abychom tohle číslo trochu uvedli do kontextu, jediný jiný seriál od Amazonu, který se může pochlubit podobně vysokými čísly, jsou Prsteny moci. Jejich první sérii zhlédlo přes 150 milionů lidí, ovšem s poměrně velkým časovým náskokem, protože si premiéru odbývala už v září a říjnu 2022.

Seriál ze světa Pána prstenů měl navíc o poznání vyšší rozpočet a jeho kritické ohlasy nebyly zdaleka tak jednoznačně pozitivní jako v případě Falloutu, který se stal okamžitým hitem. Jenom během prvních dvou týdnů mu dalo šanci přes 65 milionů diváků a divaček, seriálová adaptace také významně zvedla zájem o herní předlohu. Zvěsti dokonce naznačují, že bychom se díky úspěchu seriálu mohli dočkat dřív Falloutu 5 než The Elder Scrolls VI

První řada seriálového Falloutu každopádně obdržela několik nominací na ceny Emmy, z nichž posléze i dvě zvládla proměnit. Amazon se prakticky hned po dotočení vrhl na přípravy druhé série a dle slov showrunnerů ji chce na světlo světa dostat co nejdříve. Konkrétní datum premiéry tak sice ještě nemáme, podle spekulací a zpráv, že jsou tvůrci s přípravami napřed, bychom se ale mohli dočkat už v druhé polovině příštího roku.

Smarty.cz

Nejnovější články