S Old School Rally zavzpomínáte na první díly Colin McRae Rally
zdroj: Frozen Lake Games

S Old School Rally zavzpomínáte na první díly Colin McRae Rally

7. 3. 2024 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Přestože dnešní ztvárnění závodů rally má něco do sebe (ale i své mezery), tak vzpomínky na dávné zástupce série Colin McRae Rally či třeba Richard Burns Rally nemizí a můžeme je stále považovat za dodnes nepřekonané hry.

Akorát se už špatně shánějí a nemusí na současných systémech běhat podle představ. Takže pokud si chcete pohodlně zavzpomínat na časy před dvěma dekádami, je tu pro vás Old School Rally.

Jde o novou hru jediného tvůrce ze studia Frozen Lake Games, který se touto cestou rozhodl vzdát hold rally závodním hrám z 90. let. Dociluje toho nejen na první pohled skvělou retro vizualizací, která vás okamžitě vrátí v čase o čtvrt století, ale také jízdním modelem, který je arkádový, velice rychlý a sází na vaše dovednosti.

Závodit budete po celém světě, na štěrku, asfaltu i sněhu ve vozidlech, která sice nejsou licencovaná, ale bezpečně v nich poznáte ikonické zástupce značek Subaru, Lancia či Mini Cooper. Dokonce nebude chybět pohled zpoza volantu.

Hra Old School Rally vyjde někdy letos v předběžném přístupu na Steamu, v němž odhadem setrvá po 6 až 10 měsíců. Během toho se rozšíří vozový park a zástup rychlostních zkoušek, stejně jako herní mechanismy a zapracují se i návrhy komunity. Nevím, jak vy, ale já bych se do takové hry nejradši okamžitě pustil.

Nejnovější články