zdroj: Nacon

Tvůrci WRC a Test Drive Unlimited Solar Crown chystají vytrvalostní závody

3. 3. 2024 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio KT Racing alias Kylotonn má ve svém portfoliu celou řadu závodních her pod licencí WRC (která se nově přesunula k EA a Codemasters), stejně jako nadcházející arkádové závody Test Drive Unlimited Solar Crown. Zároveň ale chystá ještě simulaci Endurance Motorsport Series.

Jak už název napovídá, tato hra se zaměří čistě na vytrvalostní závody, tedy ty časově nejdelší a pro řidiče nejnáročnější okruhové zkoušky na světě. Těšit se můžete na oficiální závody ve skupinách jako GT a LMP2, všechny pospolu v rámci jednoho závodu.

Licence ale není jediné eso v rukávu tohoto titulu. Druhým velkým lákadlem je fakt, že nepůjde jen o závodní hru, ale také o manažerskou simulaci. Ano, auta tu budete řídit, ale vedle toho budete řídit i celou svou stáj, její týmové členy a budete provádět veškerá rozhodnutí o strategii, jak se zachovat v nenadálém počasí či v případě nehody.

Zkrátka a dobře nebude stačit vyhrát coby pilot, chcete vyhrát jako tým. Úzce zaměřená simulace vytrvalostních závodů má na trhu jistě své místo a KT Racing závody obecně umí, takže potenciál tu určitě je.

Na pořádné představení hry Endurance Motorsport Series si ještě musíme počkat. Zatím je v plánu pro rok 2025 na počítače, PlayStation 5 a Xbox Series.

Nejnovější články