RPG Mage's Tale pro Oculus Rift spojuje třetí a čtvrtý díl Bard's Tale
zdroj: tisková zpráva

RPG Mage's Tale pro Oculus Rift spojuje třetí a čtvrtý díl Bard's Tale

21. 6. 2017 12:12 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vývojáře z InXile můžete znát díky povedeným RPG Wasteland 2 a Torment: Tides of Numenera, případně díky momentálně připravovaným Wasteland 3 a The Bard’s Tale IV. A právě poslední jmenovaný má co do činění s jejich novým titulem The Mage’s Tale pro Oculus VR. Odehrává se totiž ve světě série The Bard’s Tale, přesněji v období mezi The Bard’s Tale III: Thief of Fate a připravované The Bard’s Tale IV

Děj se přesouvá do hlubokých podzemních chodeb pod městem Skara Brae, kde se v kůži mladého učedníka snažíte zachránit svého mistra Alguina ze spárů zlého čaroděje. K tomu vám pomůže právě magie. Hra má obsáhnout stovky různých kouzel od ohnivých koulí, přes ledová kopí, až k elektrizujícím bouřím. Každé kouzlo se však musíte nejprve naučit a vyrobit, než s ním začnete ničit hordy nepřátel, které na vás posílá záporák Gaufroi.

zdroj: Archiv

V zatuchlých kobkách a kanálech města Skara Brae tak potkáte klasická stvoření typu kostlivci, goblini, obři nebo další magií vládnoucí bytosti. Kromě všudypřítomných nepřátel se musíte vypořádat i s postupně obtížnějšími hádankami.

The Mage’s Tale je skromnější titul, než na jaké jsme od InXile zvyklí, ale desetihodinová herní doba je na VR zážitek v solidní grafice docela slušný výkon. Jedinou nevýhodou je omezení hardwaru – hru rozjedete pouze na Oculu a pouze s přikoupenými ovladači Touch. Vlastníte-li HTC Vive, máte momentálně smůlu. The Mage’s Tale si můžete zakoupit přímo ze stránek Oculu za 40 dolarů.

Nejnovější články