zdroj: PlayStation

Returnal předvádí souboje s chapadlovitými monstry z nočních můr

14. 1. 2021 16:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Sci-fi 3rd person akce Returnal bude jednou z prvních exkluzivit pro PlayStation 5. Vyvíjí ji finské studio Housemarque, které má s konzolemi od Sony letité zkušenosti a na svědomí má takové tituly, jako je Resogun, Matterfall nebo třeba série Super Stardust. Returnal je ale zatím bezesporu největším projektem, do kterého se tito vývojáři pustili, a v novém videu představují především frenetické souboje.

Returnal na první pohled svou stylizací připomíná křížence mezi Anthem a Dead Space, slibuje široké možnosti úpravy zbraní, rozličné futuristické nástroje k přežití a také koncept vylepšení, která s sebou ale ponesou řadu nebezpečí, protože pocházejí z mimozemských zdrojů.

Hlavní hrdinka Selene ztroskotala na nepřátelské cizí planetě a je chycena v časové smyčce. Hra obsahuje rogue-like prvky, každá smrt bude znamenat restart smyčky a další pokus o rozluštění podivných vizí, kterými hrdinka trpí. Z traileru je patrné, že slizkých chapadelníků, kteří se nás budou pokoušet připravit o život, bude v Returnalu víc než dost.

Autoři slibují plné využítí schopností PlayStationu 5, ať už se jedná o grafické efekty, rychlé nahrávání díky SSD, nebo ovladač DualSense a audiosystém Tempest 3D. Returnal vychází už 19. března.

Nejnovější články