zdroj: Nightdive Studios

Remake System Shocku vyjde v létě. Vyzkoušejte si demo

26. 2. 2021 16:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio Nightdive včera oznámilo, že dlouho vyvíjená předělávka prvního System Shocku vyjde letos v létě, a k tomu nedočkavým hráčům přihodilo možnost stáhnout si menší ochutnávku v podobě nového dema.

Remake System Shocku má za sebou dlouhou, klikatou cestu. Původně měl být pouhým remasterem, v době kickstarterové kampaně v roce 2016 už byl rebootem, a o dva roky později byl dokonce pozastaven, protože se vymkl kontrole.

V roce 2018 začali tvůrci s vývojem prakticky od začátku a od té doby jsou při pohledu z vnějšku při práci mnohem svědomitější a systematičtější, o čemž svědčí časté updaty vysvětlující, jak tvorba postupuje.

Hotoví by s ní měli být ke konci letošního léta. Pokud jste příznivci předobjednávek, ty digitální se včera spustily na GOGu, Steamu i na Epic Games Store s jednotnou cenou 37,99 eur. K remaku prvního System Shocku v případě předobjednávky navíc dostanete zdarma ještě remaster System Shocku 2: Enhanced Edition.

Demo je vám k dispozici v trojici výše zmíněných obchodů na PC, na konzole by mělo dorazit v příštích dnech. Ukázka vám nabídne asi už vcelku finální náhled na to, jak v moderním kabátku vypadá úvodní pasáž, kde se v kůži hackera probouzíte na vesmírné stanici Citadel, kde se děje cosi nekalého… Tedy už za půl roku bude dít.

V demu je poprvé implementovaný hlas Terri Brosius, která se po více než dvaceti let vrátila ke své ikonické roli umělé inteligence SHODAN. Pokročily také možnosti zničitelnosti prostředí či svačinové automaty, což hladovým hackerům jistě přijde vhod.

Nejnovější články