První dva Doomy dostaly na Steamu velký update
zdroj: tisková zpráva

První dva Doomy dostaly na Steamu velký update

4. 9. 2020 10:57 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Je jen málo podobně legendárních her, jako je Doom. Pokud jste vyrůstali v 90. letech, velmi pravděpodobně se s ním pojí vaše první herní zážitky a dost možná se k němu pravidelně vracíte, protože designově se jedná o vpravdě nadčasový kousek. V současné době si původní trilogii můžete zahrát i na moderních platformách včetně Switche, první dvě hry byly pro konzole přepracovány v enginu Unity. Díky tomuto kroku si lze klasické střílečky zahrát s podporou širokoúhlých monitorů a v 60 FPS.

Bethesda následně tuto verzi Doomu a Doomu II přidala i na svůj launcher na PC a nyní přichází také na Steam. Při spuštění budete dotázáni, zda chcete hrát původní DOS verzi, nebo nový port, není se tedy třeba bát, že byste tímto krokem přišli o přístup ke svým modifikacím či mapám.

Mezi zásadní updaty nové verze patří například implementace takzvaného Deathmatche 3.0 ve splitscreenu, v němž mají léčiva a předměty 30sekundový respawn, ale zbraně i po sebrání zůstávají na zemi pro ostatní hráče. Bonusy, jako je neviditelnost a nezranitelnost lze v kole sebrat jen jednou, znovu se již neobjeví.

Nově si také můžete zapnout nepovinný zaměřovač, případně hrát na obtížnost Ultra Violence+, která odemyká v kampani zbraně, jinak přístupné jen v kooperaci nebo Deathmatchi, ale nepřátelé jsou rychlí jako v obtížnosti Nightmare. Úprav a oprav je celá řada, jejich kompletní výčet naleznete ve Slayers Clubu pod tímto odkazem.

Nejnovější články