Přes 80 tisíc lidí podepsalo petici za vznik Days Gone 2
zdroj: tisková zpráva

Přes 80 tisíc lidí podepsalo petici za vznik Days Gone 2

26. 4. 2021 13:43 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kolem Days Gone se v posledních týdnech strhla mediální mela, poněvadž pokračování v Sony Bend v nejbližších letech nevznikne. Místo toho tým momentálně vypomáhá s multiplayerovým projektem studia Naughty Dog. Část hráčů se ovšem s absencí pokračování odmítá smířit, a tak na Change.org založili petici, která v době psaní článku během dvou týdnů nasbírala skoro 83 tisíc podpisů.

Zakladatel internetového podpisového archu Kanhai Raval argumentuje, že existují miliony fanoušků, kteří stojí o Days Gone 2, přičemž Sony přece nemůže zaříznout tak vynikající hru bez příběhového rozřešení. Faktem ovšem je, že recenzenty motorkářská akční adventura se zombíky příliš nenadchla, ať už kvůli neoriginální herní náplni, nebo technickému stavu při vydání.

Podle kreativního šéfa Days Gone Johna Garvina se jednička sice prodávala celkem dobře, ale až ve slevách a skrz PS Plus. Plnou cenu za ni na poměry exkluzivity pro PlayStation zaplatilo relativně málo hráčů, což měl být jeden z kamenů úrazu bránících vývoji pokračování posvěceného Sony.

Days Gone za necelý měsíc, 18. května, přijdou o status exkluzivity. Tehdy se Deacon vydá na PC s hezčí grafikou, podporou monitorů s poměrem stran 21:9 a až s pěti sty zombíky v jedné hordě. Pokud to tedy váš hardware dovolí.

Nejnovější články