Od příštího roku už si nekoupíte digitální hry na Xbox 360
zdroj: tisková zpráva

Od příštího roku už si nekoupíte digitální hry na Xbox 360

18. 8. 2023 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Finálním rozloučením s legendárními konzolemi bývá zavření dveří a vyklízení pultů digitálních obchodů. Letos tahle tečka potkala Nintendo 3DS a Wii U, příští rok dáme po více než 18 letech vale hrám a DLC na Xboxu 360. Microsoft oznámil, že digitální obchod předminulé generace konzolí ukončují činnost ke 29. červenci 2024. Do té doby zakoupené hry si samozřejmě stáhnete a zahrajete i po skončení provozu.

„Od vydání Xboxu 360 v roce 2005 se toho hodně změnilo. Pokročila technologie, posunula se očekávání od hráčů i hráček a soustředíme se na Xbox Series X/S jako na nejlepší platformu pro hraní. Co se ale nezměnilo, je naše touha zachovat možnosti hrát ty hry, které jste si už koupili, na zařízení, na jakém jste si je koupili. Což znamená, že budeme umožňovat hraní a opětovné stahování už zakoupených her na Xboxu 360 a hraní s přáteli,“ oznámil Microsoft.

Hry z klasické éry Xboxu si budete stále moct pořídit v rámci zpětné kompatibility na Xboxu One a Xboxu Series X/S. Oproti tomu aplikaci Microsoft Movies & TV po 29. červenci příštího roku na Xboxu 360 už nerozchodíte.

Generace konzole Xbox 360 přinesla legendární tituly jako Forza Horizon, Gears of War, Fable II, Saints Row nebo třeba Lost Odyssey a mnoho dalších.

Nejnovější články