No Man’s Sky má nový způsob dopravy – mechy
zdroj: Hello Games

No Man’s Sky má nový způsob dopravy – mechy

8. 4. 2020 12:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hello Games ani v roce 2020, tedy tři a půl roku od vydání No Man's Sky, nepolevují s dalšími a dalšími updaty, které jejich vesmírný opus posouvají stále dál. Zkraje letošního roku představili živoucí (biologické) vesmírné lodě, teď k nim přidávají velmi užitečné mechy.

Putování po planetách slunečních soustav No Man's Sky dokáže být velice nebezpečné. Když vás zrovna neohrožuje masožravá fauna, bude po vaší smrti bažit radiace a jiné přírodní úkazy těžko slučitelné s životem obyčejného astronauta.

S bojem s přírodními živly, bytostmi, počasím a tak dále vám odteď bude pomáhat mech Minotaur. Jakmile se nasoukáte do jeho kokpitu, už nemusíte nic řešit, mech vás ochrání. Dokonce není nutné opouštět bezpečí tohoto exocraftu, abyste natěžili suroviny a teraformovali okolí. Mech to zvládne za vás.

Je rychlejší než vy, co se pohybu týče, a navzdory své velikosti a váze je dokonce obratnější. Silné trysky v jeho zádové části slouží k provádění velkých skoků, kterými hravě překonáte propasti a dostanete se na vyvýšená místa.

zdroj: Hello Games

Mech nabízí pohled z třetí osoby i z kokpitu, a jak už to tak bývá, není jedinou náplní updatu 2.4. Jednotlivé exocrafty mohou nově být vybavené solárními panely, které za denního světla dobíjejí jejich motory, a došlo k vylepšení jejich skenerů.

Hello Games updatovali i grafiku, zejména v oblasti trávy, která je teď mnohem světlejší a dělá z planet o něco hezčí místo. Podívali se také na kabeláž, budování základen a spoustu dalšího. Nakonec dodávají, že letos máme čekat několik podobných menších updatů, ale také velká dlouhodobá vylepšení.

Nejnovější články