Je libo Vampire Survivors a Diablo v jednom? Zkuste Halls of Torment
zdroj: Foto: Chasing Carrots

Je libo Vampire Survivors a Diablo v jednom? Zkuste Halls of Torment

8. 6. 2023 15:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Že byste u příležitosti vydání všude propírané čtyřky rádi zavzpomínali na první Diablo, ale místo ručního kosení pekelných pohůnků byste upřednostnili mírně automatizovaný masakr zuřivých hord ve stylu indie drogy Vampire Survivors? Nemusíte hledat dál, tuto (pravda, poměrně specifickou) chuť vám splní nový nezávislý počin Halls of Torment od šestičlenného německého studia Chasing Carrots, který před dvěma týdny vstoupil do předběžného přístupu.

Podoba s oběma předlohami je na první pohled patrná. Ze starého Diabla si titul půjčuje vizuální styl, podobu uživatelského rozhraní nebo potemnělou gotickou atmosféru, z upírské mlátičky bez upírů zase základní smyčku hratelnosti. To znamená, že se budete starat hlavně o pohyb postavy, útoky probíhají samovolně a ze všech stran se valí zhůvěřile početná masa běsů. K tomu je potřeba sbírat na zem popadané zkušenosti a utrácet je za vylepšení, kterými tvarujete svého hrdinu.

Tvůrci slibují reaktivnější hratelnost, zejména při boji s bossy, k jejichž poražení by mělo být potřeba využívat i nějakou taktiku, ne je jen okamžitě sesekat tisícem paprsků a spálit svěcenou vodou. Čísla také nezní marně: Hra nabízí sedm postav, jedenáct skillů, desítky bossů i monster, víc než padesát získatelných předmětů, 150 questů a přes 500 pasivních bonusů, kterými můžete přizpůsobovat postavu obrazu svému. Obsah by navíc měl v průběhu early accessu ještě přibývat.

Reakce komunity jsou prozatím veskrze kladné a hra během šestnácti dní v předběžném přístupu stihla na Steamu nasbírat úctyhodné skóre 95 % pozitivních recenzí od zhruba 1 700 uživatelů. 

Tvůrci hlásí, že nechtějí, aby předběžný přístup Halls of Torment trval déle než půl roku, pokud tak proběhne všechno podle plánu, měli bychom se plné verze dočkat ještě letos v zimě. Hra prozatím vychází pouze na PC a na Steamu ji pořídíte za lidových pět eur. Vývojáři nicméně připouští, že se cena s přibývajícím obsahem bude možná zvyšovat.

Nejnovější články