Duke Nukem Forever letos nevyjde
zdroj: tisková zpráva

Duke Nukem Forever letos nevyjde

30. 5. 2003 16:16 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Pomineme-li názory skeptiků, že Duke Nukem Forever nevyjde nikdy, máme tu pro všechny nedočkavce další schlazení.

Duke Nukem Forever zdroj: tisková zpráva Tento titul rozhodně nespatří hráčské monitory letos, alespoň se tak vyjádřili zástupci vydavatelské společnosti Take2 na své tiskové konferenci. Podle komentáře Scotta Millera ze studia 3DRealms se nikdo do vydání DNF nežene i kvůli tomu, že Take2 má v současnosti dost vysoké příjmy odjinud a prodejní rekordy láme megahit GTA: Vice City, který by případně pokryl i neúspěch čtvrtého Duka. Miller dále prozradil, že Take2 kdysi zaplatilo Infogrames za práva k DNF 12 milionů dolarů a že 3DRealms z této částky nedostali ani cent.

Update 21:00 by jd - šéf vývojářů George Broussard nešetřil v Shacknews fórech tady a tady ostrou kritikou na adresu Take 2, neboť financování hry jde pouze z kapsy 3DRealms. Take 2, kteří do toho prý nemají co mluvit, nezbývá než poslušně čekat a poté se postarat o distribuci a zúčtování. Jinak Duke Nukem Forever, který je ve vývoji už od roku 1998, prý bude požadovat minimálně GeForce3, ale raději ATi R9700PRO nebo lepší videokartu. 3DRealms prý od základů přepsali renderovací engine a podle sebevědomých výroků George Broussarda údajně půjde o větší pecku než Half-Life 2 a na hře také dělá větší tým. No uvidíme, snad to nebude druhá Daikatana...

Další informace se už týkají her jako Max Payne 2, který by měl být venku někdy v období listopad 2003 - leden 2004, a zatím tajemného PS2 projektu Manhunt od tvůrců GTA, který proklepneme ještě letos na podzim, stejně jako Hidden & Dangerous 2 nebo Mafia pro Playstation2. Na jaře 2004 by pak měla vyjít hra The Warriors a také zatím nespecifikovaný xboxový titul. Dotaz jednoho z novinářů, zda nepůjde o konverzi GTA III pro konzoli od Microsoftu, odmítli lidé z Take2 komentovat, tudíž je možné, že se bude jednat právě o tuto hru :) Někdy v druhé půlce příštího roku by měla také vyjít další hra série Grand Theft Auto pro Playstation2, více informací bude zveřejněno na příští tiskové konferenci k ukončení fiskálního čtvrtletí, která se uskuteční koncem července.

Společnost Take2, u které vycházejí například i tituly Illusion Softworks (těšíme se na projekt pracovaně nazvaný Chameleon od bratislavské pobočky), dnes dále zveřejnila finanční výsledky za druhé čtvrtletí svého fiskálního roku, končícího 30. dubnem 2003. Prodej se vyšplhal na téměř 195 milionů dolarů, což je o 14% více než ve stejném období vloni. Čistý příjem tvořil 15 milionů dolarů, což představuje vůči předchozímu roku nárůst o úctyhodných 58% (tehdejší zisky činily 9.6 milionů). Celkově se zhodnotily i akcie Take2, za uplynulý rok se jejich cena zvedla o celých 44%.

Vzhledem k těmto výsledkům nás tedy nepřekvapilo, že se firma rozhodla koupit další studio a to Frog City, tvůrce nedávné strategie Tropico 2. Tento tým nyní pracuje na novém neohlášeném projektu. Další, zatím nespecifikovaná hra, která pod hlavičkou Take2 vyjde, poběží na Halo enginu od Bungie, zatím ale nebylo zveřejněno, o co půjde. Trochu zvláštně zní oznámení, že vydavatel omezí na příští výstavě E3 svoji prezentaci, z čehož se dá vyvodit, že vysoké sumy, věnované do okázalých expozic, zřejmě nemají pro firmu v praxi přílišný význam.

kate

Nejnovější články