Dr. Boom si svou novou expanzí The Boomsday Project podmaňuje Hearthstone
zdroj: tisková zpráva

Dr. Boom si svou novou expanzí The Boomsday Project podmaňuje Hearthstone

8. 8. 2018 14:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ať už jde o Hearthstone, MTG: Arena, Gwent, nebo třeba The Elder Scrolls: Legends, každá karetní hra je jen tak dobrá, jak dobře se k ní chovají její tvůrci. Životnost takové hry je závislá nejen na herních mechanismech, ale i na kontinuální podpoře v podobě zajímavého rozšiřování jejích základů. A tuhle část zvládá tým Hearthstonu dokonale. Nový datadisk The Boomsday Project přináší spoustu nových, a hlavně atraktivních možností.

Téma rozšíření The Boomsday Project se točí hlavně kolem vědy. Nejzajímavější inovací je mechanismus Magnetic, který vám dovoluje skládat dohromady různé mechy. Ti tak vytvoří jednoho obřího robota se zkombinovanou silou, životy a schopnostmi obou karet.

Tím ale experimenty zdaleka nekončí. Všech devět tříd se dočkalo po jednom legendárním kouzlu, které vám dovolí například líznout si úplně celý balíček do ruky, vyvolat 1/1 kopie všech vašich minionů v balíčku, nebo přetransformovat již vyvolané bytosti v náhodné legendární miniony.

Samozřejmě dojde i na samotné specialisty, z nichž nemohu nevypíchnout Flobbidinouse Floopa, který je sice jen chabá 3/4 za 4 many, ale ve většině případů bude někým úplně jiným. V ruce se totiž stává kopií posledního vámi zahraného miniona, ponechává si pouze svou sílu, životy a cenu. Tím pádem celkem snadno zopakujete nějaký drahý efekt, ale možností se nabízí nepočítaně.

zdroj: Archiv

Další novinkou rozšíření je jistý druh kooperace se soupeřem. Já vím, renonc, ale jak jinak označit kartu, která vám i vašemu soupeři dá dvě many, nebo přetransformuje náhodného miniona ve vašich rukách na démona? Je to sice zvláštní strategie, pomáhat soupeři, ale určitě se kolem toho dá vymyslet nějaký zajímavý balíček.

Nakonec si nechávám opravdovou lahůdku. Whizbang the Wonderful asi neosloví hardcore hráče ženoucí se za vítězstvím, ale rozhodně zazáří na poli „for fun“. Tento kouzelníček je totiž jedinou kartou vašeho balíčku. Jakmile vstoupíte do hry, Whizbang nahradí vašeho hrdinu a vybere vám jeden ze svých 18 předpřipravených balíčků. Na kompetitivní hraní to tedy moc není, i když bude docela snadné překvapit soupeře (a sebe samého). Nicméně pro nováčky jde o skvělý způsob, jak si rychle a jednoduše vyzkoušet spoustu možných cest.

Pokud si pospíšíte a přihlásíte se v brzké době do hry, dostanete legendárního miniona nebo hrdinu z náhodné třídy a k tomu tři balíčky. V nich můžete rozbalit jednu ze 135 nových karet, jejichž kompletní seznam naleznete zde. A pokud se zalogujete od 21. srpna dále, dostanete ještě další tří balíčky po boku singleplayerových hádanek The Puzzle Lab, o nichž se dočtete více v minulém článku.

Nejnovější články