Čeští vývojáři mobilního hitu Shadowgun Legends chystají ryze počítačovou střílečku
zdroj: Foto: Madfinger Games

Čeští vývojáři mobilního hitu Shadowgun Legends chystají ryze počítačovou střílečku

17. 1. 2022 10:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Brněnské studio Madfinger Games založené v roce 2008 se proslavilo tvorbou mobilních titulů, zejména pak úspěšnými střílečkovými sériemi Dead Trigger a Shadowgun. Jejich hry zaznamenaly na 300 milionů stažení na mobilních platformách a málokdo tak mohl předpovídat, že se tvůrci se svým dalším projektem telefonům zcela vyhnou.

Studio Madfinger Games oznámilo práce na „ultrarealistické hardcore střílečce“, která vyjde pouze na počítačích. Pokud se náhodou obáváte, že vývojáři zaměření na mobilní hry nemohou stvořit kvalitní počítačové FPS, pak vězte, že tým tvoří lidé se zkušenostmi z vývoje her Zaklínač 3: Divoký hon, Quantum Break, Vietcong, Hidden & Dangerous 2 či série Mafia.

Co je k této změně platformy vedlo? Odpověď je prostá: výkon. Jejich nový projekt natolik nabobtnal, že by se s ním chytré telefony pořádně zapotily. Zároveň došlo i ke změně enginu – studio po deseti letech přechází z Unity na aktuální Unreal Engine 5, což zavání opravdu velkými ambicemi.

„I když je pro nás těžké opustit Unity po deseti letech, Unreal 5 nám umožní dosáhnout kvality, která může konkurovat nejlepším AAA hrám na trhu. Vždycky jsem chtěl vytvářet online světy a konečně nastal ten správný čas. Bude to ultrarealistická hardcore FPS, a to my tady máme rádi!“ řekl Marek Rabas, zakladatel a CEO Madfinger Games.

O hře jako takové ale neřekl nic. Bude to sci-fi, fantasy, postapo či snad konkrétní kus naší historie? A půjde o prémiový titul či free-to-play? Bude ryze multiplayerový nebo nabídne i kampaň pro jednoho hráče? Snad se to vše brzy dozvíme.

Nejnovější články