CD Projekt hodlá po úspěchu Cyberpunk: Edgerunners dál experimentovat s neherními formáty
zdroj: Foto: Netflix

CD Projekt hodlá po úspěchu Cyberpunk: Edgerunners dál experimentovat s neherními formáty

30. 11. 2022 8:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Anime Cyberpunk: Edgerunners vyšlo na Netflixu v polovině září. Na streamovací službě se zařadilo mezi nejsledovanější seriály a zároveň dramaticky zvedlo zájem o herní předlohu, která se téměř po dvou letech po vydání opět dostala na špici žebříčků nejprodávanějších titulů.

V pondělním hovoru pro investory za uplynulé třetí čtvrtletí tak CD Projekt čelil otázce, zda se Cyberpunk: Edgerunners dočkají na Netflixu druhé série. „Nepotvrzujeme žádné konkrétní plány na druhou sérii Edgerunners nebo něco podobně konkrétního,“ odpověděl Michał Nowakowski, senior viceprezident pro obchodní rozvoj v CD Projektu.

Jedním dechem ale dodal, že rozhodně hodlají pokračovat v obdobných výletech do jiných mediálních forem, ať už animovaných, nebo hraných, a máme v tomto odvětví očekávat nějaká budoucí oznámení.

Cyberpunk 2077 se vedle anime dočkal i velkého patche 1.6, v prodejích mu v uplynulém kvartále výrazně pomohly také prodejní akce, kdy se na Steamu kupříkladu prodával za poloviční cenu. V září kyberpunkové RPG hrálo přes milion lidí denně a podařilo se mu překonat milník 20 milionů prodaných kopií.

Japonský regionální manažer CD Projektu Red, Satoru Honma, nedávno prohlásil, že studio v této chvíli neplánuje na příběh Cyberpunk: Edgerunners navázat. Zároveň by se ale rád dočkal nějaké další spolupráce s japonskými animačními studii, zejména díky vřelé odezvě na uvedený seriál od Studia Trigger. Anime Edgerunners se po uvedení probojovalo do žebříčku 10 nejsledovanějších titulů na Netflixu v 19 zemích.

„Aby bylo jasno, Cyberpunk: Edgerunners bylo od začátku plánované jako samostatná záležitost, takže rozhodně neříkám, že potají pracujeme na druhé sérii. A i kdybychom v budoucnu dělali další anime, netuším, jestli to bude druhá série, nebo něco úplně jiného,“ řekl Honma magazínu Famitsu.

Nejnovější články