Brněnské studio Ashborne Games pracuje pod křídly THQ Nordic na historické strategii
zdroj: Foto: Ashborne Games

Brněnské studio Ashborne Games pracuje pod křídly THQ Nordic na historické strategii

23. 3. 2021 16:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O existenci nového českého studia zřízeného molochem THQ Nordic jsme se dozvěděli loni v září. Tehdy jsme tedy ještě neznali název studia, který se světu odhalil o nějaké tři týdny později. V Brně vzniklo Ashborne Games se zaměřením na simulace, strategie a RPG a o jeho prvním chystaném projektu se nyní dozvídáme první drobek.

Brňáci vyvíjejí úplně novou značku, která svým žánrem jistě potěší řadu z vás – půjde totiž o historickou strategii s RPG prvky. Člověka hned napadnou třeba Crusader Kings, ale v tuto chvíli bohužel nevíme, zda půjde vyloženě o grand strategii či do jakého historického období bude hra zasazená.

Studio momentálně čítá 38 zaměstnanců se zkušenostmi z vývoje her jako Arma 3, Mafia, Silent Hill: Downpour, Vigor, Shadowgun Legends, Dex, Dark Train, Fish Fillets či trilogie UFO. Přestože tvůrci momentálně chystají vlastní plnohodnotnou hru, dělají zároveň i na jiných projektech.

Spolupracují například s bratislavským studiem Nine Rocks Games, které založilo rovněž THQ Nordic loni v únoru. Z konkrétnějších prací jmenují účast na vývoji hry Comanche, která je momentálně v předběžném přístupu a Ashborne Games se starají o její singleplayerový mód.

Nás ale nejvíc zajímá jejich vlastní hra vyvíjená v Unreal Enginu 4, o níž se prakticky vůbec nic nedozvídáme. Vývoj je zřejmě ještě na začátku, ale kdo si počká, ten se třeba jednoho dne dočká. Držme jim palce – další české studio plné zkušených vývojářů nemůže být na škodu.

Nejnovější články