BioWare chystá další Mass Effect a zbrusu nový herní svět
zdroj: tisková zpráva

BioWare chystá další Mass Effect a zbrusu nový herní svět

19. 9. 2012 11:22 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zatímco z BioWare odešli oba dva zakladatelé, aby se takříkajíc udělali znovu pro sebe a setřásli z mozků a těl únavu z dlouhé služby mnohdy nevděčnému hráčstvu, generální manažer BioWare Edmonton a Montreal, Aaryn Flynn, nastínil budoucnost BioWare, respektive sérií Dragon Age a Mass Effect.

Zatímco u Dragon Age je po oznámení trojky s podtitulem Inquisition vše v tuto chvíli víceméně jasné, Flynn hlavně zdůrazňuje, jak moc vývojářský tým pod vedením Marka Darraha naslouchá fanouškům a sonduje, co si komunita v novém dílu přeje. Jen aby to s tím nasloucháním nepřehnali, tak také není zdravé... Mnohem zajímavější je však zmínka o budoucnosti série Mass Effect, potažmo o něčem zbrusu novém, co v BioWare vzniká.

Mass Effect 3 se v následujících šesti měsících dočká multiplayer i singleplayer obsahu včetně DLC Omega (to vyjde ještě během podzimu), ale tým pod vedením Casey Hudsona už nyní plánují další regulérní díl. Flynn ani nenaznačuje, o čem by vlastně mohl být, ale žádá fanoušky, aby se nebáli promluvit a sdělili tvůrcům svá přání, nápady a moudré rady, kterých má každý správný fanouš po ruce vždy dostatek.

Právě Casey Hudson z Mass Effect týmu se však vedle plánování další ME hry věnuje se svými kolegy i shromažďování vizí a plánů na něco zbrusu nového, přičemž to něco má být zasazeno do nového fiktivního universa, postaveného od základů s pomocí nové herní technologie.

BioWare tak de facto pokračuje v tom, oč se tým snaží posledních deset let – nedělat pouze hry dle známých a zavedených značek či pravidel, ale vytvářet značky vlastní viz Mass Effect a Dragon Age. Mě i vám tak v tuto chvíli nezbývá než tipovat, jestli to bude fantasy nebo sci-fi, a jestli to bude klasických singleplayer, nebo spíše propojená-multiplayerová záležitost. Pokud jde o mě, tak nebudu hádat a rovnou od boku vystřelím, že chci sci-fi a singleplayer. Co vy?

 

Nejnovější články