Aktualizováno: Rockstar přiznal masivní únik záběrů z GTA VI. Na vývoji hry to nic nemění
zdroj: GTA Mod

Aktualizováno: Rockstar přiznal masivní únik záběrů z GTA VI. Na vývoji hry to nic nemění

19. 9. 2022 10:54 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Aktualizováno (19. 9. 2022 v 16:00): Společnost Rockstar Games vydala na svém Twitteru prohlášení k masivnímu úniku záběrů z hraní raného prototypu hry Grand Theft Auto VI. Potvrdila pravost uniklých materiálů a zdůraznila, že neočekává žádné narušení podpory her s dlouhodobou podporou a únik zároveň nemá mít trvalejší dopad na vývoj hry. Zde je celé znění vyjádření Rockstaru:

„Zpráva od Rockstar Games: Nedávno jsme zaznamenali narušení sítě, během nějž neoprávněná třetí strana získala nelegální cestou přístup k tajným informacím našeho systému včetně záběrů z vývoje rané verze příštího Grand Theft Auto. V tuto chvíli neočekáváme žádné narušení podpory našich online her ani dlouhodobější dopad na vývoj našich nadcházejících projektů.“

„Jsme velmi zklamaní, že jsou s vámi všemi sdíleny detaily naší příští hry tímto způsobem. Naše práce na příštím Grand Theft Auto bude pokračovat podle plánu a jsme odhodlaní víc než kdy dřív dodat vám, našim hráčům zážitek, který skutečně předčí vaše očekávání. Brzy se vám znovu ozveme a – samozřejmě – řádně představíme tuto naší další hru, jakmile budeme připravení. Děkujeme všem, kteří nás i za takové situace nadále podporují. Team Rockstar Games.“

Původní zpráva (19. 9. 2022 v 10:54): Zkraje letošního února studio Rockstar Games konečně oficiálně oznámilo, že pracuje na novém díle veleúspěšné série městských akcí Grand Theft Auto. Nic dalšího jsme se z oznámení nedozvěděli, ani jméno, a tak hře nadále intuitivně říkáme Grand Theft Auto VI.

V létě pak přišel investigativní novinář Jason Schreier z Bloombergu se spekulativními informacemi, že vývoj provázejí problémy a že ve hře budeme hrát za dvě postavy ve Vice City, z nichž jedna je žena (vůbec první v hlavní roli za celou historii série).

Tyto zákulisní informace svým způsobem potvrzují nový rozsáhlý únik, který přes víkend sdílel uživatel teapotuberhacker na GTAForums (vlákno již bylo znepřístupněno). Tento hacker publikoval desítky obrázků a videí z něčeho, co skutečně vypadá jako raný build GTA VI, byť jeho pravost je prakticky nemožné ověřit.

Tedy, záleží, jestli věříte Schreierovi a jeho zdrojům v Rockstaru. Prominentní novinář na únik reagoval následujícím vyjádřením na Twitteru: „Ne že by bylo pochyb, ale zdroje z Rockstaru mi potvrdily, že masivní únik informací o Grand Theft Auto VI z tohoto víkendu je opravdu skutečný. Záběry jsou samozřejmě rané a nedokončené. Jedná se o jeden z největších úniků v historii videoher a noční můru pro Rockstar Games.“

Hacker, který tvrdí, že zároveň stojí za nedávným hackem společnosti Uber a že je mu 18 let, rovněž nahrál na internet 10 tisíc řádků kódu hry a chvástá se, že možná v budoucnu uvolní i hratelný prototyp.

Na záběry z úniku se můžete podívat například zde. Je jich vážně hromada, zobrazují ženskou hrdinku, konverzace, otevřený svět, jízdu po něm a je z nich jasně patrná recyklace assetů a systémů z her GTA V i Red Dead Redemption II, což není ve vývoji v rámci prototypování nic neobvyklého.

Nic z toho, co v záběrech vidíme, i za předpokladu, že jsou opravdu skutečné, nelze považovat za bernou minci. Mohou být spoustu let staré (GTA VI je údajně ve vývoji již od roku 2014) a opravdová hra dnes může vypadat úplně jinak. Tak či tak je to pro Rockstar nezáviděníhodná situace.

Nejnovější články