Vampire: Bloodlines - návod 4.díl
zdroj: tisková zpráva

Vampire: Bloodlines - návod 4.díl

12. 2. 2005 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Na své pouti za tajemným ankaranským sarkofágem jste již zažili mnohé. Ale ve 4. dílu všemu nasadí korunu přerostlá chodící ryba a chlápek v gumovém obleku, který se vás pokusí zabít dřevěným krucifixem. Uspěje?

Autor: Kopulkon
Publikováno: 12.února 2005

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Děj akčního RPG Vampire: the Masquerade - Bloodlines (recenze) se odehrává na pozadí amerického města Los Angeles léta páně 2003. Upíři se ovšem vyskytují všude a jsou tady odnepaměti. Za ty nespočetné noci svého neživota si vytvořili vlastní svět s vlastními pravidly. Jeho hlavním a základním pravidlem je tajit existenci upírů před těmi, jejichž pobyt na zemském povrchu nesvazuje jediná touha - touha po krvi.


ChinaTown

Pokud jste hráli podle našich návodů (1.díl, 2.díl, 3.díl), dostali jste se na konci minulého dílu po dlouhé a strastiplné cestě podzemními tunely k tajemnému nosferatu Garymu. Chcete od něj získat informaci o ankaranském sarkofágu, ale jak už to tak na světě chodí, nic není zadarmo. Musíte se vydat do Čínské čtvrti najít jeho ztraceného agenta, Baraba.

 I Spy Barabus
Obrázek zdroj: tisková zpráva Dopravte se tedy do nově zpřístupněné části města (obrázek) a trochu se porozhlédněte. Rozhodně by nemělo být těžké najít zlatý chrám, ve kterém sídlí vůdkyně místních upíru, Ming Xiao (obrázek). Určitě ji tedy navštivte. Po chvíli rozhovoru vám řekne, že o zmizelém agentovi nic neví, ale majitel restaurace Red Dragon (obrázek) jménem Wong Ho by něco tušit mohl. Nasměrujte tedy své kroky do zmíněného pohostinství, ale ihned po opuštění chrámu se stanete svědky únosu. Nevěnujte tomu ale zatím pozornost.

V restauraci se nechte uvést k Wong Ho v horním patře. Aby to nebylo tak jednoduché, Wongova dcera byla unesena a dokud ji nezachráníte, Ho vám nic neřekne. Takže než budete moct pokračovat v plnění úkolu pro Garyho, musíte najít Wongovu dceru.

 Kikinapped
V zásadě se nejedná o nic těžkého. Vejděte do masážního salónu Lotus Blossom (obrázek), místní osazenstvo rozsekejte na kusy a celou budovu vybrakujte. Můžete v ní najít trochu peněz a nějaké předměty na prodej. Celkově je ovšem orientace natolik jednoduchá, že se nemá cenu o tom podrobněji rozepisovat.

Pokud vám tento poněkud brutální přístup nesedí, můžete paklíčem otevřít zamčené dveře u vstupu do budovy a ke Kiki se proplížit a pak rychle utéct. Je to jako vždy jen na vás. Až zachráníte Kiki, vraťte se za Wongem do Červeného draka. Po chvíli rozhovoru se dozvíte jméno svého dalšího kontaktu. Je jím vlastník skladiště jménem Zhao.

 Original Gangster
Obrázek zdroj: tisková zpráva Vydejte se tedy bočními uličkami ke skladu (obrázek), opět není těžké jej najít. Vyjděte po schodech nahoru a promluvte se Zhaem. Jen co vám stačí sdělit kód ke dveřím Glaze Clubu, vtrhne do skladiště početný gang Tongů. Počkejte, až se jim podaří Zhaa usmrtit, vezměte si jeho Colt Anacondu a své nohy na ramena. Nejjednodušší je rozbít sklo kanceláře a běžet ke dveřím v zákrytu za regály. Bojovat proti takové přesile je jednak náročné a jednak byste z toho nic moc neměli. Kdo uteče, ten taky vyhraje.

 Dragon’s Tail
Vydejte se tedy do klubu Glaze. Vedou do něj pouze dvoje zakódované dveře, jejichž kombinaci (725) jste se dozvěděli od Zhaa. Vstupte dovnitř a buď Číňany utopte v krvavé lázni nebo se propližte do kanceláře jejich vůdce Johnyho v horním patře. Ať už se dostanete do Johnyho kanceláře tiše nebo přes mrtvoly, promluvte si s ním. Sice vám toho moc neřekne, ale zato na něj z obrazovky promluví postava s přezdívkou „Mandarin.“ Dokažte Johnymu smutný fakt, že vás svou směšnou pistolkou opravdu nezastřelí a pošlete jej do pekel. Mandarin vás pak pozve do svého mrakodrapu, kde údajně drží i Baraba.

 Come Into My Parlor
Obrázek zdroj: tisková zpráva Vaším cílem je mrakodrap syndikátu Fu (obrázek). Opravdu jej nemůžete minout, nachází se nedaleko místa, kde do čínské čtvrti dojíždí taxík. Uvnitř s vámi bude Mandarin mluvit prostřednictvím intercomu a donutí vás vstoupit do jakéhosi výtahu. Nezbude vám, než se jeho vůli podřídit a dělat mu pokusného králíka. Po počátečním ozařování a zplynování, které vám ale nijak neublíží, projděte do další místnosti, kde musíte překonat laserovou síť. Není to nic těžkého, stačí si počkat, až budou lasery v té správné poloze a proběhnout.

V další místnosti se nenechte rozsekat jakýmisi vrtulemi. Nechcete přece Mandarinovi ukazovat, jak rychle vám dorůstají končetiny. Vytaste tedy nějakou střelnou zbraň a rozbijte napájecí články za jednotlivými stroji. Další test je vcelku humorný, protože se vás pokusí zabít chlápek v gumovém oblečku máváním dřevěným krucifixem. Mandarinův závěr je jasný: „Potvrzení smrtícího účinku kříže na upíry – negativní.“

Teď se budete muset vypořádat s bojovou jednotkou vyzbrojenou brokovnicemi a štíty. Nejedná se o nic těžkého, tak vojáky zlikvidujte. Ani s předposledním testem byste neměli mít žádné problémy. Stačí, když jednoduše zničíte všechny elektrické cívky na stropě místnosti ještě než vás stačí zranit. Žádné elektrošoky se tak konat nebudou.

V poslední místnosti na vás čekají plamenomety. Vystřelte do jednoho z nich a využijte děr ve zdi vzniklých následným výbuchem a utečte. Zabijte stráže a pronásledujte Mandarina. Nakonec jej snadno dostihnete. S jeho likvidací problémy nebudou. Nezapomeňte si z jeho mrtvoly vzít klíč, kterým osvoboďte Baraba z jeho vězení.

Nyní se vracíme k plnění questu I Spy Barabus. Nalogujte se do počítače a pomocí hesla freedom si otevřete zamčené dveře do serverovny. Smažte všechny údaje o upírech (heslo „autopsy“) a je vymalováno. Pokud jste dostatečně dovední, můžete paklíčem otevřít zamčené dveře a v místnosti za nimi sebrat moc zajímavé věcičky a zjistit určité informace podkreslující celkovou atmosféru hry.

Vyjděte z budovy a zvedněte vyzvánějící telefon. Úkol je splněn a můžete se hned vrhnout na další. Příslušníci klanu nosferatu se mohou těšit na svůj vlastní útulek ve stokách Downtownu.

 Italian Dinner
Obrázek zdroj: tisková zpráva Zásobte se krevními balíčky a municí a nasedněte do taxíku směr panství rodu Giovanni. Mají zrovna sešlost, takže se dovnitř dostanete jen s pozvánkou. Tu ale není těžké získat od páru stojícího u cesty. Žena to poněkud přehnala s pitím, takže jejímu manželovi řekněte, ať si ji odvede domů. Pozvánky si s sebou ale nevezmou, takže je ukažte strážci (obrázek) s máte cestu do sídla volnou.

Uvnitř se nachází tři členové rodiny, kteří mezi sebou zápolí o přijetí mezi rodinnou smetánku. Pokud jste opravdoví mistři slova, můžete si rozhovory s nimi přijít na nějakou tu zkušenost. Každopádně se potřebujete dostat do knihovny, odkud vede cesta do nižších pater panství. Tam se dostanete buď jako obvykle přes velkou hromadu mrtvol anebo pokud svedete ženu v bílých šatech napravo od vchodu. V knihovně zatáhněte za páku a sejděte do balzamovací místnosti, kde se nachází Giovanni Book, aneb druhý předmět potřebný ke splnění nepovinného questu Occultish Personality.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V ní paklíčem odemkněte dveře nebo zatáhněte za páku u stolu (obrázek) a seskočte do dolního patra plného zombíků. Naštěstí jsou tito nepřátelé velmi slabí, takže s nimi nebudou příliš velké potíže. Není se kde ztratit, a tak vám nebude v cestě do nižšího patra kromě chodících mrtvol nic bránit. Konečně jste se dostali k vytouženému ankaranskému sarkofágu. Bohužel je hlídán dvěma tuhými Kuei-jin vampíry, kteří pro vás nebudou mít moc pochopení. Porazit je budete muset na férovku, bohužel se není kam schovat. Po jejich skonu bude ankaranský sarkofág ve vaší moci.

Ovšem vyvstal další problém... Nikdo sarkofág neumí otevřít, ale nebojte se! Za dva týdny přispěcháme s posledním dílem návodu a vy budete mít možnost zakončit své putování jedním z pěti odlišných konců.


Nepovinné questy - dokončení z minula

 A Tangled Web
Ve svém bytě si opět prohlédněte mail a vyzvedněte klíč ze schránky. V čínské čtvrti se vydejte se do budovy Kamikazi Zen. Tentokráte se nemusíte plížit, takže je to o to jednodušší. Jděte dveřmi napravo a pomocí hesla gwailo spusťte na počítači virus hooligan, přesně podle Mitnickových instrukcí.

Nově odemčenými dveřmi nyní můžete projít do dalších místností, kde si z počítačů můžete zjistit přístupový kód do serverovny (4567). Projděte si obsah zdejších počítačů („waterloo“ a „elba“), ze kterých zjistíte přístupové heslo k hlavnímu serveru. Nyní sejděte do serverovny samotné a použijte přístupový kód. Aktivujte poslední součást počítačové sítě pomocí hesel „nirvana“ a „nippelhcs“, která jste se jistě dozvěděli sami z mailů. Nakonec jděte do kanceláře Roba Neslera a pomocí zdejšího počítače si otevřete cestu ven. Úkol splněn.


Nepovinné questy - nové

 Eye Gouge Hell
Obrázek zdroj: tisková zpráva Tento úkol vám zadá poněkud zvláštní prodavač pan Ox ve svém krámku The White Cloud (obrázek). Nebyl spokojen se službami svého zaměstnance, a tak máte za úkol mu sehnat jeho oči. Jedná se sice o úkol poměrně morbidní, na druhou stranu je jeho splnění snadné. Váš cíl leží mrtev v chladničce v Chiki Mei-Mei, kam se snadno dostanete zadním vchodem. Kolem dvou strážných uvnitř se můžete snadno proplížit, ale klidně je zabijte.

 Bad Luck Farmer
Jedná se o druhý quest od pana Oxe, který dostanete až mu seženete zmíněné oční bulvy. Vydejte se do masážního salónu Lotus Blossom, kde jste možná již veškeré osazenstvo vybili při plnění úkolu hlavní dějové linie. Ale to teď není podstatné. Sejděte po schodech dolů do šaten a do skříňky s nakresleným černým kolečkem vložte květinu přinášející smůlu. Nicméně si vás majitel oné skříňky všimne a nezbude vám, než jej usmrtit. Informujte o události pana Oxe, ten bude velmi nadšen, že jeho rostlinka zafungovala a vydá vám odměnu.

 Gone Fishin‘
Promluvte si s Yuki v Chiki Mei-Mei. Je to lovkyně démonů, ale přesto se s vámi bude bavit a řekne vám, že je jejím úkolem usmrtit démona Hengeyokai, který se v čínské čtvrti nepochybně nachází. Vaše první kroky by měly směřovat k Ming Xiao do zlatého chrámu. Od ní se dozvíte, že baví klienty restaurace Red Dragon. Promluvte si tedy s osobou sedící v rohu u stolu a domluvte si s démonem schůzku v Golden Oceans Fish Market, což je budova hned vedle Zhaova skladiště. O schůzce informujte Yuki a společně pak vstupte do skladu ryb. Konfrontuje vás velká fialová chodící ryba (obrázek). Patrně nejlepší taktikou proti ní je nechat Yuki bojovat zblízka katanou a střílet do ryby útočnou puškou. Po chvíli by měl démon padnout mrtev k zemi.

 The Hitman Impasse
Obrázek zdroj: tisková zpráva Tento úkol dostanete od jednoho ze dvou nájemných vrahů v důchodu (obrázek). Jeden z nich věští budoucnost před zlatým chrámem a druhý pendluje mezi barem a záchodky v restauraci Red Dragon. Každý z nich vám nabídne desetiprocentní podíl na jejich společném jmění za vraždu toho druhého a získání jeho klíče od sejfu. Střídavými rozhovory s oběma důchodci můžete částku navýšit až na 80% z podílu, což činí 1000 dolarů a čtyři zkušenostní body. Nicméně pokud se vám podaří oba bývalé přátele usmířit, nedostanete sice žádné peníze, ale zkušenostních bodů rovnou šest.

Existuje jistý trik, kdy si dohodnete padesátiprocentní podíl na penězích, zavraždíte druhého z dvojice, vrátíte se k prvnímu a přesvědčíte jej k usmíření. Tak můžete získat zkušenostních bodů rovnou deset. Pokračování návodu příště...

Stáhněte si: Trailery, Videa, Patch, Screenshoty, Cheaty...

Související články: Ostatní díly návodu, Recenze, Novinky



Kopulkon
autorovi je 17 let, studuje střední školu v Havířově, ve svém volném čase se věnuje překládání her a sportům všeho druhu

 
 
Kopulkon

Nejnovější články