Vampire: Bloodlines - návod 3.díl
zdroj: tisková zpráva

Vampire: Bloodlines - návod 3.díl

30. 1. 2005 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

V Hollywoodu začíná děj hry nabírat obrátky a Město andělů vás začíná plně pohlcovat. Ne, teď přestat nemůžete, když noc vydává jedno tajemství za druhým a váš avatar je silnější, než kdykoliv předtím.

Autor: Kopulkon
Publikováno: 30.ledna 2005

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Děj akčního RPG Vampire: the Masquerade - Bloodlines (recenze) se odehrává na pozadí amerického města Los Angeles léta páně 2003. Upíři se ovšem vyskytují všude a jsou tady odnepaměti. Za ty nespočetné noci svého neživota si vytvořili vlastní svět s vlastními pravidly. Jeho hlavním a základním pravidlem je tajit existenci upírů před těmi, jejichž pobyt na zemském povrchu nesvazuje jediná touha - touha po krvi.


Hollywood

Pokud jste postupovali podle 1.dílu a 2.dílu našeho návodu, poslal vás princ LaCroix po stopách ankaranského sarkofágu. Nastupte si tedy do taxíku a nechte se odvézt do další části města, do Hollywoodu. Nosferatu půjdou jako obvykle kanálem.

 The Epic of the Ankaran Sarcophagus
Až se trochu zorientujete v novém prostředí, navštivte zlatnictví Abrams Golden Age Jewelry (obrázek), které se nachází na konci ulice. Vzhledem k tomu, že ulice je tu jen jedna, nebude těžké zmíněný dům najít. Váš kontakt, Isaac Abrams (obrázek), po vás bude ale chtít nejprve pár laskavostí.

 Dead Ex
A získání ztracené zásilky je první z nich. Vydejte se do internetové kavárny Ground 0 (obrázek), kde se nalogujte do počítače, nad nímž je do zdi vyryto „noob camper“. Použijte heslo, které vám dal Isaac (kafka). Dozvíte se, kde pátrat dále.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V uličce (obrázek) za podnikem Fast Buck si promluvte s pomateným chlapem a trochu ho zmáčkněte. Jediné, co stačí před svou smrtí říct, je zmínka o Ginger Swansové. Od Isaaca se dozvíte, že se jedná o dávno zesnulou sexbombu. Budete se za ní muset vydat do mauzolea na místním hřbitově. Tam se v tuto hodinu dostanete jedině dírou ve zdi (obrázek) za stavbou, která trochu připomíná antický chrám.

Prohledejte mauzoleum, na místě posledního odpočinku herečky najdete hledanou videokazetu, kterou bez meškání doneste ukázat Isaacovi. Po shlédnutí hrůzné scény budete ihned zaúkolováni.

 Snuff is Enough
Musíte najít druhou část videonahrávky a místo, kde byste měli začít s pátráním, je podle Isaaca místní obchod s pornografií jménem Sin Bin (obrázek). Stavte se tam a promluvte si s prodavačem, který sice nebude moc sdílný, ale nakonec mluvit přeci jen bude.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Zvedněte telefon (obrázek) vedle večerky Red Spot a volajícímu na jeho větu odpovězte přesně to, co vám prodavač poradil. Hlas v telefonu vás odkáže na hotel Luckee Star (obrázek), konkrétně pokoj číslo dvě. Tam ale kromě balíčků s krví a zlatého prstenu naleznete jen klíč od dveří v internetové kavárně. Neváhejte tedy a použijte jej k odemčení dveří v zadní místnosti Ground Zera. Začnou vás napadat podivné příšerky, které sice nejsou příliš silné, ale zato je jich poměrně dost. Nemáte se kde ztratit, takže jděte tam, kam to půjde a po cestě zabíjejte vše, co se pohne.

Neváhejte tedy a použijte jej k odemčení dveří v zadní místnosti Ground Zera. Začnou vás napadat podivné příšerky, které sice nejsou příliš silné, ale zato je jich poměrně dost. Nemáte se kde ztratit, takže jděte tam, kam to půjde a po cestě zabíjejte vše, co se pohne.

 Going the Way of Kings
Po shlédnutí záznamu na videu vás Isaac pošle do rezidence na King’s Way, kde se podle něj hrůzy zachycené na nahrávce odehrály. Na místo určení vás odveze taxi, nosferatu půjdou opět kanálem.

Projděte postranními dveřmi a vylezte do vyššího patra po dřevěných lištách na zdi. Konečně vystoupejte po točitých schodech až ke vstupu do samotného domu. Vstupte dovnitř a zabíjejte nabíhající příšery. Ve druhé místnosti najdete Mummywrap Fetish - předmět, který urychluje regeneraci. V lednici o kousek dál se chladí krev, tak si ji vezměte.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Snažte se jít stále níž a níž, po krátké chvíli vstoupíte do velké místnosti, kde na vás bude čekat sám tvůrce oněch zrůdných filmů. S namodralým příslušníkem klanu Tzimisce (obrázek) můžete vést vcelku zajímavý rozhovor, ale stejně vám nezbude nic jiného, než si to s ním rozdat na férovku. On samotný vám neublíží, ale vyvolává si vám již dobře známé příšerky, které vás budou obtěžovat. Nicméně se jimi nenechte vyvést z konceptu a neustále běhejte po místnosti a zaměřte své zbraně na teleportujícího se vampíra. Až se mrtev propadne do země, zlikvidujte zbytek příšerek a vydejte se dveřmi do katakomb.

Nyní se tedy vlastně vracíme zpět ke questu The Epic of the Ankaran Sarcophagus, neboť ostatní úkoly jsou splněny. Takže vzhůru do podzemí.

 První část podzemí
V první části katakomb vás bude napadat pár příšerek, nejlépe se asi dají likvidovat požární sekerou nebo jinou kontaktní zbraní, neboť nábojů je pro ně snad škoda. Nebudu vám popisovat přesnou cestu, neboť je to zbytečné. Mapa je udělaná tak, abyste tu správnou cestu vždy brzy našli, upozorním jen na klíčová místa.

To první je hned na začátku úrovně, kde si ze záznamu mrtvého pracovníka správy kanalizací můžete přečíst, co se tady děje. Dalším důležitým místem je kancelář, kde naleznete další pracovní deník, tentokráte poněkud staršího data. Dveřmi z této místnosti se můžete vrátit zpět do Hollywoodu, pokud trpíte nedostatkem krve či munice – raději se zásobte, budete to potřebovat. Nicméně i tak si myslím, že by vám zásoby z blízkého skladu měly vystačit.

Prolezte malými kanalizačními rourami až do místnosti, kde se nachází velký červený ventil, otočte jím a proud vody vás spláchne do další části.

 Druhá část podzemí
Obrázek zdroj: tisková zpráva Ve druhé úrovni katakomb začínáte pod vodou a proud vás žene mezi lopatky kanalizačního stroje (obrázek), tudíž se musíte stihnout zachytit žebříku po levé straně než vás stroj semele. Opět budete bojovat s příšerkami. Vejděte rourou do druhé, téměř identické, místnosti a lopatky stroje zastavte vhozením jednoho z barelů do proudu vody. Pak budete moci vylézt do další sekce, kde vás napadne větší množství příšerek.

Pokračujte, jak to půjde a dojdete do částečně zaplavené řídící místnosti (obrázek), kde z přístroje probíjí elektřina. Pokuste se přejít na druhou stranu, lávka pod vámi se zhroutí. Svůj průběh elektrickým polem si načasujte tak, aby vás výboje zranily co nejméně. Prolomte se do zamčené místnosti a elektřinu vypněte.

Nyní přehoďte spínač na řízení pumpy na Off, počkejte až se rozsvítí zelená kontrolka a pak pumpu opětovně zapněte. Co nejrychleji skočte do vody a plavte úzkou chodbou vstříc čerpadlu. Pokud budete dostatečně rychlí, nebude proud dost silný, aby vás vyplavil zpět. Napoprvé se vám to asi nepodaří, ale až budete téměř u čerpadla, plavte napravo do rezervoáru číslo dvě. Nádrž je zaplavená, tudíž se již můžete dostat do tunelu, který vede do další části katakomb.

Obrázek zdroj: tisková zpráva  Nejsilnější nepřítel
V této sekci se připravte na velké množství soubojů s novými monstry. Prvním z nich je jakýsi obtloustlý mutant (obrázek), který vrhá zelené koule. Několik dobře mířených ran z brokovnice a úkroky do stran jej pošlou do patřičných mezí. Vydejte se doprava, pokud se chcete vrátit do města pro zásoby nebo doleva, pokud potřebu k přerušení akce necítíte.

Dojděte k zamčeným dveřím, otevřete si je paklíčem, překročte lávku a podívejte se do očí nejsilnějšímu řadovému nepříteli, se kterým se v katakombách setkáte. Tahle věc se šesti končetinami a dvěma hlavami (obrázek) hravě spolyká dva plné zásobníky z brokovnice, takže se snažte co nejvíce pohybovat. Až monstrum skolíte, opatrně přejděte po římse u zdi k ventilační šachtě a projděte do předposlední úrovně katakomb.

 Okraj hluboké jámy
Obrázek zdroj: tisková zpráva Ocitnete se na okraji velmi hluboké jámy, seskakujte postupně dolů po rourách na okrajích díry a nakonec se nenechte příliš zranit vrtulemi jakéhosi obrovského větráku. Vyjděte z této místnosti a dejte se vlevo. Po cestě zabíjejte vše, co vám přijde před zaměřovač a vězte, že toho bude opravdu hodně. Téměř všechna dvouhlavá monstra stojí ve výklencích podél stěn, takže můžete využít jejich nepříliš vyvinuté inteligence a postavit se k nim tak, abyste viděli jen jejich část a prostě je zastřelit bez odporu (asi takto - obrázek).

Ať už budete bojovat čestně nebo nikoliv, snažte se odbočit do chodby vedoucí doprava nahoru (je tam jenom jedna, nemůžete to minout). Najdete tam elektronický klíč. Pokračujte pak dále chodbou, ze které jste uhnuli až se dostanete do velké místnosti s počítačem a jakýmsi lešením. Použijte počítač k otevření dveří v zemi a skočte do temnoty.

 Poslední část podzemí
V této poslední části již bojovat nebudete, přejděte v klidu přes chatrnou lávku vedoucí až do úkrytu tří upírů nosferatu. Vášnivý hacker Mitnick, který si nemůže svůj nynější stav vynachválit a bývalá topmodelka Imalia vám zadají dva vedlejší questy, o kterých se dočtete dále. Poblíž příbytku Imalie se nachází malý sklad, kde najdete Galdjum, což je kámen, který prodlužuje dobu účinku pasivních disciplín.
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Pokračujte dále až dojdete do místnosti, kde u prostřeného stolu leží tři umrlci (obrázek). Promluví k vám neviditelný Gary. Po chvíli hovoru se ale odhalí, nicméně za informace bude chtít, jak už to tak bývá, laskavost. Ovšem o tom až příště, neboť se budete muset vydat do Čínské čtvrti...


Nepovinné questy - dokončení z minula a předminula

 Mudd Hunt
Minule jste našli klíč od pokoje číslo šest v hotelu Luckee Star. Stanete se svědky vraždy a tento úkol bude konečně ukončen. Vražda nicméně způsobí posun v dalším rozdělaném questu, a sice...

 Carnival of Death
Vrah po sobě zanechá navštívenku společnosti Brothers Salvage. Vraťte se do Santa Monicy a zajděte na šrotiště Brothers Salvage, které se nachází hned vedle staré známé firmy Sunco Gasoline. Na šrotišti na vás ale masový vrah bude již čekat a pokusí se vás usmrtit, takže si dávejte pozor. Nakonec vraha dostihnete u jeřábu. Můžete jej buď přesvědčit, aby přestal vraždit, což vám získá bod humanity, ale porušíte maškarádu nebo jej zabijte.


Nepovinné questy - nové

 Hot Stripper Assassin Action
Obrázek zdroj: tisková zpráva Navštivte noční klub Vesuvius (obrázek) a promluvte si se svůdnou vampírkou u baru jménem Velvet Volour (obrázek). V soukromí svého salónku vám sdělí, že ve městě jsou lovci upírů a jednou z nich je Chastity, prostitutka nyní pracující v Sin Binu. Vydejte se tam. Od prodavače se dozvíte, že privátní služby jsou poskytovány pouze až odejdou všichni diváci peepshow. Sejděte po schodech dolů, vloupejte se do kanceláře manažera a nalogujte se do počítače. Heslo pro peepshow je „sinner“. Z počítače zavřete jedno okénko. Druhé ale zavřít nepůjde. Proto musíte na chodbě stojící automat vyměňující drobné buďto pomocí dovednosti vykrást nebo prostě rozbít. Každopádně z něj vyndejte 150 dolarů, chlípníkovi brzy dojdou drobné a odejde.

Pokuřující tanečnici přesvědčte, že na ni někdo venku čeká. Pak vám již nic nebrání vloupat se do dveří s cedulkou „employees only“ a Chastity usmrtit. Moc se s ní nehandrkujte a prostě jí vysajte do poslední kapky krve. Pak se vraťte k VV, která vám zadá další úkol.

 B-Rated Writer
Obrázek zdroj: tisková zpráva Jděte do hotelu Luckee Star a promluvte si s recepčním Davidem (obrázek). Je to poněkud potrhlý scénárista, ale pokud na něj trochu přitlačíte, rozpracovanou story o upírech vám dá a dokonce udá i svého informátora. Vraťte se do Santa Monicy a na pláži potkáte osamoceného udavače Julia (obrázek). Ten bude svého činu hluboce litovat a začne prosit, abyste jej ušetřili navzdory tomu, že ohrozil maškarádu. Pokud jej usmrtíte, dostanete bod zkušenosti. Necháte-li jej jít, získáte bod humanity. Volba je na vás. Pak se vraťte za VV.

 You Only Die Once a Night
Tento úkol dostanete od Romera, kterého najdete v domě na hřbitově (obrázek). Jeho úkolem je hlídat, aby se v noci zombíci nedostali ze hřbitovních bran. Nicméně si potřebuje na pět minut odskočit a po vás chce, abyste to vzali za něj. Je to jeden z těžších úkolů ve hře, ale odměna stojí za to.

První dvě minuty se nic moc neděje a zombíků je jako šafránu, ale pak se začnou rodit tak rychle, že je nemáte šanci postřílet. Na střílení raději zapomeňte úplně, neboť při takovém množství pohybujících se objektů hra naprosto nehorázně trhá a přesné míření na hlavu je zhola nemožné. Raději tedy vytáhněte požární sekeru, zmasakrujte nemrtvé u jedné brány a co nejrychleji běžte ke druhé a tímto způsobem pendlujte mezi oběma napadanými místy. Nakonec by se vám to s odřenýma ušima mělo podařit. Odměna je sladká, nejenže si můžete nechat silnou pušku Jamie Sue, ale také vás Romero naučí lépe střílet.

 Pimpin‘ For Romero
Tento úkol získáte pouze pokud odmítnete úkol popsaný o několik řádků výše. Opusťte hřbitov a přesvědčte jednu z prostitutek, aby šla utěšit Romera. Až najdete povolnou sexuální pracovnici, doveďte ji k Romerovi a shrábněte odměnu. Pokud hrajete za ženskou postavu, můžete nabídnout jako utěšitelku sebe sama, a tento úkol tak vyřešit rychleji.

 A Dish Best Served Cold
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po příjezdu do Hollywoodu si přečtěte maily ve svém bytě. Princ LaCroix vám sdělí, že má zájem, aby kavárna Cavolleti (obrázek) zkrachovala. Proto musí dostat v odborné recenzi co nejhorší hodnocení. Vydejte se tedy do zmíněného podniku. Recenzenta najdete u stolu poblíž vchodu do kavárny. Splete si vás s číšníkem, přesvědčte ho, že obdivujete jeho práci a že tato kavárna nestojí za nic. Až se vám to podaří, bude úkol splněn. Vraťte se do svého bytu, přečtěte si mail a vyzvedněte odměnu ze schránky.

 A Tangled Web
O vaše služby bude mít zájem hacker Mitnick, kterého najdete v poslední úrovni katakomb. Promluvte si s ním, bude po vás chtít, abyste rozšířili jeho počítačovou síť. Pak si přečtěte zprávy od něj ve své e-mailové schránce a vyzvedněte klíč pro změnu ze schránky skutečné.

Vydejte se do budovy Megahurtz Computing ve čtvrti Santa Monica. Použijte postranní vchod z uličky za Asylem. V první místnosti vejděte do větrací šachty, prolezte jí až do zamčené místnosti a použijte počítač. Heslo do něj je Gil Bates. Vraťte se zpět do svého bytu a vyzvedněte si e-maily a kameru ze schránky.

Pak běžte do Nocturne Theater v Downtownu. Musíte se tam ale dostat kanálem. Správný východ ze stok najdete pomocí map, které se zde nacházejí. Uvnitř se nesmíte nechat vidět, takže se opatrně pližte a umístěte kameru na místo určení pospané v e-mailu od Mitnicka. Pomocí počítače (heslo „Break a Leg“) v místnosti na konci chodby kameru aktivujte a vraťte se do svého bytu.

Opět si přečtěte poštu a seberte klíč ze schránky. Vaším nynějším cílem jsou Metalhead Industries v Hollywoodu. Uvnitř se propližte k počítači v dolním patře (heslo „codpiece“) a odemkněte si patro horní. Propližte se nahoru do odemčené kanceláře a nabourejte zdejší PC (heslo „Bang Your Head“ a heslo k sejfu „Turbo Lover“). Z něj si odemkněte sejf a seberte z něj disk. Vraťte se do svého bytu. Pokračování úkolu příště...

 Model Citizen
Imalie, která žije v poslední úrovni katakomb, vás požádá, abyste umístili tři kamery do bytu její bývalé rivalky. Již jen pro překvapující zakončení tohoto úkolu vám doporučuji Imalii vyhovět.
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Oběť vašeho snažení, Tawni, najdete v hotelu naproti Luckee Star. Musíte se opatrně proplížit celým bytem a umístit webové kamery na vyznačená místa. Pak je aktivujte pomocí počítače (heslo cleopatra). Tím je úkol dokončen, vraťte se za Imalií a nezapomeňte se podívat na noviny ležící na jejím stole... (pokud si chcete zkazit překvapení, podívejte se na tento obrázek).

 Cover Girl
Pokud naštvete Imalii a nebude se s vámi chtít bavit, opatřete ji časopis pro pány, na jehož obálce je zachycena ještě ve své lidské podobě. Koupíte jej v Sin Binu, přijde vás na 500 dolarů, ale cenu můžete ukecat na čtyři stovky. S časopisem se vraťte za Imalií a bude vše v pořádku.

 Gargoyle Removal Service
Po dokončení questu hlavní dějové linie Dead Ex navštivte Isaaca a zeptejte se ho, zda pro něj nemůžete ještě udělat něco navíc. Požádá vás, abyste odstranili gargoyla z asijského divadla (obrázek), od něhož vám dá klíč.

Navštivte Maxmiliana Strausse v Downtownu, poví vám o gargoylovi velmi zajímavé informace, které ale neprozrazujte Isaacovi, jinak nebudete moci ukončit hru na straně Camarilly. Po návštěvě Strausse se vydejte zpět do Hollywoodu a vejděte do divadla.

Hned po vstupu vás konfrontuje hledané monstrum (obrázek). Doporučuji vám jej raději přesvědčit ke spolupráci ústně, neboť má hodně tuhý kořínek. Nicméně pokud se jej rozhodnete zabít, použijte kladivo nebo holé ruce. Kulkami ani sečnými zbraněmi mu na kobylku nepřijdete.

 Hunters Hunting
Obrázek zdroj: tisková zpráva Promluvte si s Ashem (obrázek), vlastníkem klubu Asp Hole (obrázek). Má strach o svůj život, neboť o něj usilují lovci upírů. Máte dvě možnosti, buďto přesvědčit chlápka stojícího dole, aby si vyměnil šaty s Ashem, což vám vydělá 250 dolarů nebo prostě lovce upírů natvrdo postřílet. Pokud si vyberete násilné řešení, získáte peněz dvakrát tolik. Pokračování návodu příště...


Stáhněte si: Trailery, Videa, Patch, Screenshoty, Cheaty...

Související články: Ostatní díly návodu, Recenze, Novinky



Kopulkon
autorovi je 17 let, studuje střední školu v Havířově, ve svém volném čase se věnuje překládání her a sportům všeho druhu

 
 
Kopulkon

Nejnovější články