Star Trek: Elite Force 2 - návod 3.díl
zdroj: tisková zpráva

Star Trek: Elite Force 2 - návod 3.díl

31. 8. 2003 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Dokončení podrobného návodu na sci-fi first-person akci ze světa Star Treku je nyní k dispozici a vedle řešení čtyř závěrečných misí s tuhými bossy nabízí i postup pro otevření bonusových levelů za trofeje.

Autor: McMichal
Publikováno: 30.srpna 2003


Zvětšit Po recenzi sci-fi first-person akce Star Trek: Elite Force 2 od Ritual Entertainment a Activision ze začátku prázdnin vám nyní přinášíme velmi podrobného průvodce celou hrou, s nímž by ji měli dokončit i naprostí začátečníci. Kurzívou je v návodu označen postup, jak nalézt speciální trofeje. Nezapomeňte také, že porozumění úkolům misí nebo dialogům vám dost usnadní volně stažitelná čeština.

První díl návodu s radami do začátku naleznete zde, druhý díl následoval tady a dnes společně vyřešíme závěrečné mise hry.


Mise 7: Search & Rescue - pokračování

 Attrexian Colony Level 2a (počet tajných místností/trofejí: 2/2)
Napravo u mrtvoly je munice se zdravím, jděte do dveří naproti přes dvůr a dalším otevřeným prostranstvím dojděte až k jeřábu s tužší příšerou. Stoupněte si na volně položenou bednu a počkejte, až k ní přijede závaží, z něj následně přeskočte směrem k tělu jeřábu a tam v rohu naleznete trofej. Na konci otevřete nepřehlédnutelné vrata (nalevo od nich je sloup, za nímž se skrývá 2.trofej). Ačkoliv po této misi by vaše konto s trofejemi mělo dosáhnout počtu 46ti kusů, k otevření již 4.bonusové úrovně vám postačí o jednu trofej méně - čili 45.

 Attrexian Colony Level 2b (počet tajných místností/trofejí: 4/2)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Dáte-li se z následující křižovatky vlevo, najdete „jen“ munici+zdraví. Napravo je nefunkční výtah, k jehož zprovoznění se musíte dát ohněm ztíženou cestou. Za plameny jděte nalevo vyřešit spojovací hlavolam (viz. obrázek), poté se z druhé strany vynoří několik nepřátelských jednotek, které však lze panelem opodál slisovat. Jděte k místu, odkud se stvůry vynořily a seskočte dírou v podlaze, na konci je žebřík (munice) vedoucí k výtahu. Výtah se ovšem zasekne a vy musíte odstranit poklop v podlaze a slézt po žebříku k ručnímu ovládání od nižšího patra. U beden poblíž jsou zásobníky a v rohu další místnosti ve tmě schovány dveře, za nimiž se nalézá další munice a také zdraví.

Další nebezpečná cesta povede přes lisy na protější stranu a následně po žebříku nahoru (otočíte-li se u vrchu žebříku, spatříte zásobník na trubce). Pokračujte chodbami, dokud nenarazíte na umírající attrexianskou ženu za sklem. V místnosti si kvůli jedovatému plynu zapněte příslušný mód na trikodéru a co nejrychleji najděte otvor (uprostřed místnosti) kudy uniká pára, ten fáserem zavařte. Na druhé straně místnosti se zpřístupní dvoje dveře, za pravými se krčí trofej a levými se dostanete k přeživšímu Attrexianovi. Zde (na levé straně vyskočte na panel u zábradlí a odtamtud ke dveřím s trofejí) stačí už jen projít dveřmi.

 Attrexian Colony Level 2c (počet tajných místností/trofejí: 2/2)
Výtahem sjeďte dolů a připravte se na jednu z odolnějších příšer (hned u ní je munice se zdravím). Jděte do druhého výtahu a v přízemí (munice+zdraví) se probijte k ovládání od dveří vedoucí na dvorek, napravo v rohu za trubkou naleznete trofej. Nalevo projděte dalšími dveřmi (napravo za dveřmi se schody je trofej) až k havarované lodi (obrázek).


Mise 8: Payback

 Drull Ruins Level 1a (počet tajných místností/trofejí: 1/2)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Přesto, že následující level vypadá díky otevřenému prostranství rozlehle a komplikovaně, k cíli vede jen jediná cesta. Na nepřátele této planety platí nejlépe tyčová zbraň, která jediným zásahem na lehkou i střední obtížnost skolí každého. Cestou k prvnímu kamennému průchodu si ve stanech můžete nabrat munici. Jakmile se však k průchodu přiblížíte na určitou vzdálenost, zásah z nebe zahradí vchod, po chvilce ovšem druhý zásah protrhne zeď v její levé části.

Za dalším průchodem se vám na mapě objeví šipka (nalevo na kopci je brnění a u něj trofej v bedně), následujte jí k dalšímu vchodu, který je tentokrát obklopený jedovatým plynem. Naštěstí pro nás je ale v pravé části zdi trhlina, kudy se dá prolézt. Pomocí šipky pokračujte až k mostu (na stěnu blízko něho se dá vyskákat zleva, nahoře je další bedna ukrývající trofej), na jehož druhé straně vejděte do pevnosti.

 Drull Ruins Level 1b (počet tajných místností/trofejí: 1/1)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Jděte nejprve napravo, kde u konzole vyřešte dvojitou amplitudu a poté se vraťte k mostu (lékárna+zdraví), který vysuňte. Nyní je dobré vyčistit si celou oblast od nepřátel, nejlépe sniperkou. Jakmile bude cesta volná, můžete si dojít k lodi napravo a u ní použít blízký panel, který otevře její vnitřek s trofejí. V přední části se pod vámi propadne most a vy musíte zabít všechny nepříjemné kreatury. Po boji odejděte vchodem se schody, budete zajati. Následuje rozhovor s vaším známým věznitelem: 1) Necháte sebe vyměnit za Kleeyu na Enterprise - hra končí 2) Odmítnete jakoukoliv výměnu - hra pokračuje směle dál.

 Drull Ruins Level 2a (počet tajných místností/trofejí: 1/1)
Jakmile výtahem sjedete dolů, přeskočte trhlinu v mostu a z rozcestí se dejte doprava tunelem (zdraví+munice, v půli cesty jsou zásobníky). Na konci jednoho z tunelů se část zřítí, ale jsou zde jakési větve stromu, díky kterým můžete nejen pokračovat v cestě dále, ale dostat se také na nižší plošinu pod vámi, na jejíž konci se skrývá trofej. Dojděte k žebříku (munice+zdraví) a pokračujte tunelem dál.

 Drull Ruins Level 2b (počet tajných místností/trofejí: 1/2)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Stokou jděte k panelu, kterým si přivoláte výtah. Prahnete-li po tajné místnosti, výtahem ještě neodjíždějte. Naopak, jděte na konec stoky a podívejte se nočním viděním na levou stěnu, spatříte dvě řady po 5ti znacích. Jednotlivé znaky zatlačte libovolnou zbraní (viz. obrázek). Po správné kombinaci se za vámi otevře tajná komnata s trofejí a energetickou holí - pokud jí vlastníte už z dřívějška, její sebrání se vám započítá jako nalezení trofeje.

Nyní vyjeďte výtahem a pokračujte průchodem napravo (munice+zdraví), dalším výtahem pak sjeďte ke dveřím od hledané místnosti. Uvnitř dojděte dozadu k panelu, kde stojí Krindo. Následující boss se umí sice částečně zprůhlednit, ale s magickou holí máte proti němu navrch (není imunní vůči dočasnému zmrazení). Až ho vyřídíte, odjeďte výtahem.

 Information Gathering Mission (počet tajných místností/trofejí: 0/0)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Kontaktují vás Kleeya i Telsia a je jen na vás, se kterou se rozhodnete strávit svůj drahocenný čas v prostorách lodi. Nejprve ale opusťte hangár a výtah vás odveze na patro s oběma sličnými dívkami. Varianta A) Telsia - odpočívárna: po rozhovoru vás Korban pozve do simulátoru. Varianta B) Kleeya - kajuta s ochrankou: 1) Negativní odpověď - máte možnost jít za Telsiou 2) Pozitivní odpověď - Korban vás pozve do simulátoru. Výtah vás odveze do patra s Korbanem, který si pro vás přichystal stejný level jako vždy - ovšem s novou zbraní, kterou je kvantová bazuka. Po výcviku se vraťte výtahem do hangáru k lodi.


Mise 9: Mercenaries

 Klingon Base Level 1a (počet tajných místností/trofejí: 4/4)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Nalevo od lodi za dveřmi najdete trofej a napravo v průlezu druhou. Levými dveřmi projděte do chodby (na jejím konci vyskákejte pomocí krabic do zakouřené šachty - trofej), která vede až do baru. Uvnitř si promluvte s kligonskou barmankou, následně přemožte místního rváče v kleci smrti a poté pokračujte dveřmi, u kterých stojí přemožený chlapík. Narazíte na hledaného Ferenga jménem Omag, v rozhovoru s ním zvolte odpovědi č.2 a 1, Omag vezme nohy na ramena a vy ho musíte následovat skrz roj nepřátel až k žebříku (v místnosti s 2. zásobami munice a zdraví přeskočte na trubky, přelezte zábradlí a za dveřmi sebere trofej).

 Klingon Base Level 1b (počet tajných místností/trofejí: 0/0)
Jednoduše jen sledujte kluzkého Romulana až k výtahu.

 Klingon Base Level 2b (počet tajných místností/trofejí: 0/0)
Dalším bossem je klingonský stařík v pekelném stroji, kterého není radno podceňovat (obrázek). Toho lze dostat jak střelbou z mnoha zbraní, tak plamenem s trubek po stranách, který se vypouští dvěma panely uprostřed (ze země jde občas plamen). Ve 2.fázi se snaží spustit smrtící štít a v poslední 3.fázi se na vás vrhne osobně (šetřete své životy, je zde pouze jedna lékárnička).

 Information Gathering Mission (počet tajných místností/trofejí: 0/1)
Opusťte můstek a jděte navštívit Omaga do jeho cely - v rozhovoru volte odpovědi: 2, 1, 1, 2, 1(2), 2. Dále zaskočte tradičně za Korbanem, zkusit si novou zbraň - rotační kulomet Tretyon. Další zastávka výtahem bude do plánovací místnosti (po animaci opusťte místnost a na konci pravé chodby najdete za dveřmi v komoře trofej). Nyní musíte už jen dojít na ošetřovnu za doktorkou Stevensonovou nechat si pozměnit tvář na následující misi.


Mise 10: Incognito

 Romula Installation Level 1 (počet tajných místností/trofejí: 4/5)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Běžte zpět a před propastí skočte na bednu, v ní je trofej. Pomocí nočního vidění se dostaňte z jeskyně a na světle se nelekněte nového vzhledu vašeho trikodéru, ten hned využijte u vrat opodál. V další části si přepněte vidění na bio-sken a prokličkujte s ním mezi pátracími reflektory. Za dalšími vraty (napravo vede cesta k tajné místnosti za odsunutelnou mřížkou, uvnitř musíte po bedně přeskočit na horní plošinu, pokud se vám to podaří, máte trofej) pokračujte dopředu k osadě a vstupte do pravých dveří s ochrankou.

Ve vzdálenější budově naleznete zdraví a půjdete-li do zadní části, stisknete tlačítko na zdi a podíváte se nahoru, skokem k ventilační šachtě seberete trofej. Jděte k úředníkovi za pultem a použijte trikodér na zařízení, tím si ověří vaše pověření (za ním nalevo pod obrazovkou lze odsunout další mřížku a opět uvnitř najít trofej). Úředník vás pošle ven do budovy se schody naproti. Z panelu uvnitř získáte kód a možnost doplnit si zdraví lékárnou opodál. Kód jděte namačkat k venkovním vratům od další části.

V animaci dostanete účinnou samonabíjecí zbraň - disruptor. O kus dále je několik strážných blízko u sebe, po rozhovoru se ovšem rozdělí a vy je tak můžete tiše po jednom odstranit. Za rohem je lékárna a hned naproti ní skočte na bednu s plachtou a odtud za stroj k poslední trofeji. Následujte šipku na mapě do další budovy, kde protentokrát u panelu s hologramem zničte tři generátory u stopu, zároveň se připravte na následně teleportované strážné (lékárna). Dále se probojujte zpět ven, kde stávali strážní a odblokovanými dveřmi projděte.

S počtem 64 trofejí si nyní už bez problémů zahrajete 5.bonusovou mapu (viz níže).

 Romula Installation Level 2a (počet tajných místností/trofejí: 3/4)
Jděte za svou romulanskou přítelkyní (lékárnička) a ta vám poví o paprscích v další místnosti, na které je třeba si nastavit Bio mód. Ještě předtím než ale opustíte místnost, ze zábradlí vyskočte k trubkám odkud uvidíte trofej, ke které musíte prolézt zprava (napoprvé se vám to asi nepovede). Na konci chodby lasery vypněte a v další místnosti použijte panel na zpřístupnění průlezu. V následující hale se naskýtá nepovinný úkol, ale je nadmíru vděčné ho splnit. Neodejdete-li hlavním vchodem pryč, ale skočíte ze zábradlí do levého rohu, za trubkami najdete tajnou místnost, která vede do muničního skladu s nejničivější zbraní ve hře - romulanským radiačním disruptorem, který využijete zvláště v dalších levelech. Z muničního skladu vedou dveře do chodby (munice+zdraví), která navazuje na předchozí možnost cesty z haly.

U protějších dveří opět použijte Bio mód, abyste mohly proskočit paprsky a použít panel, ve kterém získáte kód. Ten vyťukejte u dveří na konci jedné z chodeb. Uvnitř velmi tmavé místnosti přeskočte od místa se zdravím na trubky (pod schody lze odsunout dlaždičku, a najít tak trofej - thx MrDefende z forums.eliteforce.com) a přelezte k průlezu, který vede pod podlahu chodeb, kde jste před několika okamžiky kráčeli. Vydáte-li se na konec pravé pod-chodby, naleznete trofej, kus od prvního průlezu nalevo je druhý. Uvnitř dalšího průlezu je křehká stěna, po jejíž rozstřelení, spatříte poslední trofej levelu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Dostanete se do místnosti s nepřáteli vedoucími rozhovor, po jejich likvidaci použijte panel v místě, kde stáli a ještě než odejdete si všimněte nalevo od dveří mřížky, za níž se skrývá panel na vypnutí poplašných laserů. Tyto dveře se nacházejí v levé chodbě a za nimi najdete lékárničku i spřátelenou Romulanku, se kterou sjedete výtahem do dalšího levelu (pod schody je zajímavost u panelu, v podobě hologramu tanečnice z baru, který lze zapnout - viz obrázek).

 Romula Installation Level 2b (počet tajných místností/trofejí: 1/1)
Hned na pravé římse naleznete trofej. Projděte i s romulanskou informátorkou do další části a hned jak se proti vám spikne, zabijte jí (zde se velmi uplatní romulanský radiační disruptor z minulého kola).

 Information Gathering Mission (počet tajných místností/trofejí: 1/1)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Ve vězení jde tentokrát hned u krajní ubikace odsunout zadní stěna a prolézt tak do tajné místnosti s trofejí a dvojicí velitelů hrající šachy (viz obrázek). Hlaste se na ošetřovně a po odstranění implantátů jděte do výtahu, který vás odveze na můstek. Po poradě s kapitánem vás znovu zavolají obě přítelkyně (kleeya i Telsia) a jakmile vejdete do výtahu, musíte zvolit patro s danou dívkou: 1) Kleeya 2) Celsia - je jen na vás, s kterou se raději obejmete, každopádně v obou případech se poté automaticky dostavíte do plánovací místnosti.

70 trofejí zajišťuje přístup k 6. bonusové mapě a právě tohoto počtu byste nyní měli s naším návodem dosáhnout.


Mise 11: End Game

 Drull Ruins 3 Level 1a (počet tajných místností/trofejí: 5/4)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Prostřílejte se na bitevní pole a hned zkraje označte trikodérem věž, v její troskách naleznete zásobník. Napravo ještě před další věží leží romulanský kanón, který hlídá jedna z větších oblud. Cestou k 2. věži musíte přeskočit trhlinu v zemi (napravo v trhlině trofej) a stejně jako minule, stavbu zbombardovat (zbombardovat se dají také dveře, ty ale lze normálně otevřít).

Další část (lékárna+munice) je doslova prošpikována snipery (jak už jste si možná stačili všimnout, světlý bod na vaší obrazovce znázorňuje nepřítelův zaměřovač). Zničte 3. věž (u lávového vodopádu je další trofej a stejně tak u druhého opodál) a na konci cesty po likvidaci nepřátel na vás vyskočí nepříjemný a tuhý boss. Tato kreatura je obdařena modrým štítem, který se jí nepravidelně aktivuje - při aktivním štítu se např. rakety odráží nazpět.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Po skonání zvířete dejte povel na odstřelení vstupních dveří do jeskyně. Uvnitř se skrývá nejen několik nepřátel, ale také dostatek povalující se munice (nemluvě o trofeji v levé části, kde musíte na chvíli přejít po lávě). Na druhé straně (lékárna+munice) na vás čeká závěrečný boss daného levelu, který je obdařen přístrojem na létání (na něj je velmi účinný rotační kulomet).

 Drull Ruins 3 Level 2a (počet tajných místností/trofejí: 4/3)
Doplňte si potřebné zdraví i munici a jděte dveřmi přes chodbu. Přejděte přes most (v průchodu se na levé stěně nachází trofej v průlezu, který najdete pomocí trikodéru) a dostaňte se až do další prostornější místnosti, ve které přeskočte z pravého zábradlí k protějším dveřím. Nyní se otočte zpět směrem k zábradlí a střelte do tlačítka umístěného pod ním. Plošina, na které stojíte s vámi sjede dolů k munici a zároveň vám poskytne možnost uvidět trofej vepředu, zpět se dostanete střelbou do spínače na levé zdi. Na konci plošin seskočte ke dveřím a projděte (munice+zdraví pod schody) až do místnosti s výtahem (pod ním se nachází trofej), kterým opusťte level.

 Drull Ruins 3 Level 3a (počet tajných místností/trofejí: 3/3)
Obrázek zdroj: tisková zpráva Jak už název napovídá, celý level je složen z nejrůznějších bossů zvířecího původu, všechny z nich jste už ale dříve porazili a tak byste měli vědět, jak na každého z nich. Trhlinou projděte doleva (z místa, odkud vystartovala příšera je munice), u druhé munice+zdraví je trofej v lávě. U několika neviditelných nepřátel musíte použít 2 konzole na otevření dveří dále, předtím než ovšem odejdete, přeskočte zábradlím nalevo od dveří a za spadlým sloupem seberte trofej. Cesta končí u obrovitých dveří (přímo za nimi je zeď, kterou lze rozstřelit a najít tak konečnou trofej).

 Drull Ruins 3 Level 3b (počet tajných místností/trofejí: 1/0)
Čekají na vás poslední dva bossové, z nichž pouze jeden může být problém. Každého z nich chrání určitý počet pavouků, kteří vám mají znepříjemňovat pobyt na úzkých cestičkách vedoucích ke čtyřem postupně otevírajícím se přístrojů se zdravím a municí (za levým úplně vpředu je schován romulanský kanón).

Prvním bossem je romulanský kapitán schovávající se na nejvyšším bodě a chráněn štíty, které se ovšem na různých místech v různý čas otevírají a právě v tu chvíli se stává nejvíce zranitelným (těžké zbraně mu uškodí i přes uzavřený štít). Druhý boss je lávová příšera, na kterou platí opět hlavně těžké zbraně a to zvláště pak v době, kdy rozevře svou horní část.

Podle toho, jak jste reagovali při rozhovorech v průběhu celé hry na postavy Kleey a Telsie, následuje závěrečná animace s vaší vyvolenou. A koho že jste si vybrali právě vy?


Tajné místnosti výměnou za trofeje

Získali jste poctivě všech 80 trofejí? Pokud ano, přijměte mé gratulace. Ovšem ani vy, co jste přesáhli 70ku, vůbec nejste špatní, zvláště když máte nyní otevřených všech 6 bonusových úrovní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 1
trofejí: 10
úkol: všechny zabít
nepřátelé: pozemní
prostředí: venkovské
zvlášnost: déšť


Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 2
trofejí: 20
úkol: zničit 3 lodě
nepřátelé: vzdušní
prostředí: postapokalyptické
zvlášnost: žádná


Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 3
trofejí: 35
úkol: všechny zabít
nepřátelé: pozemní
prostředí: základna
zvlášnost: pohled třetí osoby


Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 4
trofejí: 45
úkol: žádný
nepřátelé: žádní
prostředí: galerie
zvlášnost: popis k obrazům


Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 5
trofejí: 60
úkol: všechny zabít
nepřátelé: pozemní
prostředí: laboratoř
zvlášnost: žádná


Obrázek zdroj: tisková zpráva  Secret map 6
trofejí: 70
úkol: žádný
nepřátelé: žádní
prostředí: základna
zvlášnost: hlášky postav


Stáhněte si: Demo, Čeština, GDK editační nástroje, Cheaty, Trailer, Trailer 2, Dedikovaný server, Screenshoty

Související články: Recenze, Ostatní díly návodu, První dojmy, Preview, Star Trek: Elite Force recenze (9/2000), Star Trek: Elite Force Expansion Pack recenze (5/2001), Novinky

 

 
McMichal
připravil: jd

 
 

Nejnovější články