Hardwarový trailer odhaluje cenu Xi3 Piston PC - UPDATE
zdroj: tisková zpráva

Hardwarový trailer odhaluje cenu Xi3 Piston PC - UPDATE

12. 3. 2013 11:55 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Update (11:50) – Valve prohlašuje, že s Pistonem nemá vůbec nic společného. Prý zde bylo nějaké oťukávání mezi společnostmi, ale nakonec nedošlo k dohodě. Zlí jazykové by mohli myslet, že když ještě bylo téma Steam Boxu žhavé, tak Valve mediální ruch kolem Pistonu (jako prototypu, na němž Valve spolupracovalo) nevadil, ale ve chvíli, kdy veřejnost poněkud zarazila vysoká cena už není mediálně výhodné být jakkoliv s Pistonem spojován.


Původní zpráva - Kolem Steam Boxu, tedy vysněné platformy Gabea Newella, která nahradí v obýváku konzole, se toho napsalo spoustu. Do celého projektu se zapojil i výrobce hardwaru Xi3Corporation, který se specializuje na konkrétně definované PC systémy „v krabičce“. Výsledkem je Piston, na němž mělo spolupracovat Valve a patří do skupiny výrobků, přesněji řečeno původních prototypů, které souzní s myšlenkou Valve (ale vlastně to Steam Box není).

 

Nyní se PC systém představuje v pěkném traileru, který najdete uvnitř článku, a krom jiného odhaluje i cenu. Pikantní je, že Piston je v traileru označován za konzoli, ale to už je asi otázka rétoriky. Důležité je, co má tenhle skřítek pod kapotou – 3,2 Ghz AMD Trinity procesor, Radeon série 7000, 8 GB RAM, podporu pro tři monitory. Nezní to špatně, zvláště vzhledem k mobilitě téhle herní krabičky (byť byste k ní museli vozit i periferie). Otázkou ale je, zda stanovená cena, která se vyšplhala na tisíc dolarů, není příliš. Pro reálnou konkurenci konzolím ano. Může to být ale konkurence klasickému PC, jak jej známe? Mysím, že i tady Piston trošku ztrácí v poměru cena/výkon.

...

Nejnovější články