Benchmarky z brzkého Cryostasis
zdroj: tisková zpráva

Benchmarky z brzkého Cryostasis

4. 2. 2009 16:16 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Podobně jako u Mirrors Edge budou i u další PhysX hry spokojeni spíš majitelé GeForce, vyplývá z testů plné verze.

First-person akce Cryostasis (VIDEO-ZOOM) se po lednovém Mirror's Edge tento měsíc stane druhou hrou, která bude plně podporovat fyzikální engine NVIDIA PhysX. Zatímco u Mirror's Edge byla fyzika jen "jakýmsi bonusem navíc", tak u Cryostasis je dle nedávného vyjádření NVIDIE už plně implementovaná a hraním hry bez akcelerace fyziky se prý připravíte o značný zážitek ze hry (pokud tedy bude možné fyziku v plné verzi vůbec vypnout?).

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Už i první výsledky ukazují, že podobně jako u Mirror's Edge (info) budou spokojeni spíše majitelé grafických karet NVIDIA GeForce. Na těch totiž PhysX akcelerace funguje bez problémů a hru si tak na vysoké detaily v rozlišení 1680 × 1050 px zahrajete s GeForce GTX 260 v průměrně 40 snímcích za sekundu. Číslo to však není nijak vysoké, takže majitelé slabších GeForce jako například GeForce 9600 GT budou téměř jistě muset sáhnout po nižších detailech.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pro majitele grafických karet ATI Radeon bude Cryostasis velkým oříškem. Fyziku totiž musí počítat procesor, který nestíhá, takže hra i na výkonném Radeonu HD 4870 (včetně dvoujádrového X2) jede jen okolo 13 snímků za sekundu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Podobnost s Mirror's Edge je dobře vidět na grafech Legit Reviews. Zatímco maximální fps jsou podobné jako u GeForce GTX 260 (scéna s absencí fyziky), tak minimální počet snímků klesá v náročných scénách plných vody na čtyři, průměr je pak 13. Pro majitele Radeonů jsou možná řešení jen dvě. Kromě již zmiňovaného vypnutí fyziky to je koupě původní Ageia karty do PCI slotu. Ta ve hře funguje bez jediného problému.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Legit Reviews také zkusili kombinaci GeForce GTX 260 pro počítání grafiky a GeForce 9600 GT pro počítání fyziky a změny jsou patrné hned na první pohled. Zatímco bez 9600 GT jede hra v rozlišení 1280 × 1024 px (respektive 1680 × 1050) 45 fps (37 fps), tak po zapnutí akcelerace fyziky přes zmiňovanou 9600 GT vyskočí framerate 56m, případně na 46 snímků za sekundu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ať už jste majitelem NVIDIA GeForce či ATI Radeon karty, mějte prozatím na paměti, že benchmarky PCTuning i Legit Reviews neprobíhaly na finální prodávané anglické verzi hry, takže výsledné fps se ještě mohou o něco lišit, stejně tak za pár týdnů mohou být venku nové ovladače, lépe optimalizované. Po vydání hry na západoevropském trhu 21. února vám samozřejmě přineseme vlastní a aktuální benchmarky - více o Cryostasis pro PC, distribuovaným 1C a Cenegou, zatím v našem zpravodajství:

Rampouchy z ledoborce Cryostasis  [31.12.2008 12:12 - levis]
Cryostasis - PhysX tech-demo & benchmarky  [19.12.2008 09:09 - levis]
Videa: Cryostasis, Red Faction, Baja 1000  [1.10.2008 20:20 - levis]
zdroj: LegitReviews, PCTuning

tomas_sulc

Nejnovější články