Battlefield 2 ve světle benchmarků, podruhé a lépe
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 2 ve světle benchmarků, podruhé a lépe

19. 6. 2005 19:19 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nedávno jsme psali o benchmarcích z příští týden vycházející pecky Battlefield 2.

Ty bohužel nebyly úplně podle našich představ. Jednak kvůli faktu, že se v nich srovnávaly výkonnostně rozdílné grafické karty. A také kvůli tomu, že se z publikovaných grafů nedalo moc vyčíst. Protože v té době nic lepšího k dispozici nebylo, vzali jsme jimi za vděk. Dnes už je naštěstí k dispozici mnohem lepší test na FiringSquad, takže si dáme takové malé repete a podíváme se na Battlefield 2 demo ještě jednou a pochopitelně také na to, jak v něm válí současné high-endové grafické karty, tj. ATI RADEON X850 XT Platinum Edition + ATI RADEON X800 XL na ovladačích CATALYST 5.6 a NVIDIA GeForce 6800 Ultra + NVIDIA GeForce 6800 GT, na ovladačích ForceWare 77.30.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Testovací systém tvořil procesor AMD Athlon 64 4000+ a základní deska ASUS A8N-SLI Premium s nForce 4 na palubě. V poměrně decentním rozlišení 1024x768 jsou výkony velice vyrovnané (viz graf nahoře). Hlavně mezi X850 XT PE a 6800 Ultra. U X800 XL jsou znát nižší pracovní frekvence. Ovšem když dojde na rozlišení 1600x1200, ve kterém se již stírají případné nedostatky procesoru, jsou výsledky poněkud jiné. Pořadí se sice nezměnilo, ale mezi X850 XT PE a 6800 Ultra je rozdíl rázem mnohem větší.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Rozdíly se zvětšují při zapnutém antialiasingu, jelikož se zdá, že jsou karty ATI při těchto operacích o pár procent efektivnější než ty od NVIDIE. Autoři se však zmiňují, že co do kvality obrazu se NVIDIA velice přiblížila ATI, neboť začala používat podobné metody vyhlazování.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Užitečné linky o Battlefieldu 2 by jd - Optimization Guide na IGN; představení všech dvanácti map z plné verze na GameSpy 1. část, 2. část a 3. část; Tweak Guide; jak rozběhnout singleplayer proti botům na nepodporovaných grafických kartách GeForce 4 (avšak s mnoha chybami); často kladené otázky neboli FAQ na IGN 1. díl a 2. díl; Win32/Linux server pro plnou verzi hry; PlanetBattlefield fansite; velká galerie pěkných screenshotů; další pochybné benchmarky na TechConnect.

cappy

Nejnovější články