The Elder Scrolls IV: Oblivion až příští rok
zdroj: tisková zpráva

The Elder Scrolls IV: Oblivion až příští rok

1. 11. 2005 12:12 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Nedávné pseudo-posuny tohoto očekávaného fantasy RPG o pár dnů/týdnů nikoho moc trápit nemusely, ale nyní se bohužel přihodila mnohem horší věc, kterou je odklad Oblivion až na jaro příštího roku.

The Elder Scrolls IV: Oblivion zdroj: tisková zpráva Praví tak oficiální tisková zpráva vydavatele Take 2, který jak PC, tak Xbox360 verzi této hry odsunul do svého dalšího fiskálního kvartálu, což znamená změnu z Vánoc 2005 na období únor - duben 2006 (i když to je pořád lepší než STALKER nejdříve příští podzim). Vrásky tím nejvíce přidělal Microsoftu, který počítal se čtvrtým dílem ságy The Elder Scrolls coby startovní hrou pro svou novou konzoli, přičemž podobně přišel o Ghost Recon 3 a Full Auto.

Osobně mě tento nenadálý posun docela zarazil, neboť dle většiny dřívějších indicií (viz tenhle článek či 20-minutové video) hra působila jako víceméně dokončená. Jako důvod zdržení zástupci Take 2 neurčitě uvedli, že Bethesda potřebuje více času pro vyladění Oblivionu - asi aby se neopakovaly poporodní bolesti ala Morrowind / Daggerfall / Arena? Jistou roli nejspíš sehrála i jeho vysoká hardwarová náročnost, která za čtvrt roku nebude takovým problémem, až další část potenciálních zákazníků upgraduje své grafické karty. Více v preview, případně předobjednávejte z GameShopu za 1299 Kč.

Update 6.11. - Bethesda upřesnila důvody odkladu Oblivionu, který ještě není hotov a pokračuje jeho testování, optimalizace či balancování mnohem důkladněji než u předchůdců.

zdroj: GameCloud

jd

Nejnovější články