Retro střílečka Ion Maiden mění jméno na Ion Fury
zdroj: tisková zpráva

Retro střílečka Ion Maiden mění jméno na Ion Fury

12. 7. 2019 10:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Děvče, nebo zuřivost, vždyť je to jedno. Vzhledem k nedávné zprávě, že se britská metalová kapela Iron Maiden rozhodla tvůrce Ion Maiden kvůli přílišné jmenné podobnosti zažalovat, není ústupek v podobě změny názvu nijak zvlášť překvapivý. Zároveň s přejmenováním přichází nový trailer a oznámení data vydání, které je prakticky za rohem.

Za poctou devadesátkovým střílečkám stojí studio 3D Realms, které má na triku některé z těch, na něž nostalgici rádi vzpomínají. Jmenovitě Duke Nukem 3D a Shadow Warrior. Ion Fury se tedy může stát vaším strojem času do minulosti, do dob, kdy jsme rozeznávali jednotlivé pixely a nikomu to nevadilo.

Nebo si můžete zahrát Doom Eternal, který vám stejné vzpomínky naservíruje v moderní grafice. Nejspíš vám ale na rozdíl od Ion Mai- pardon, Fury, nenabídne možnost zahrát si revolverem na piáno, což je podle mě velké plus.

Už teď můžete svůj iontový hněv na kyborgy vypustit v early accessu na Steamu. Není to klasické demo a není ani pravděpodobné, že byste Ion Fury náhodou nerozchodili, jde o samostatně hratelnou kampaň, která tvoří ucelený prozatímní zážitek.

zdroj: Archiv

Na oficiálních stránkách pak naleznete předobjednávky fyzických edic, ta základní obsahuje USB flash disk, plakát, nálepky, klíč v podobě karty, brožurku o vzniku hry a digitální soundtrack. Sběratelská edice pro fajnšmekry v sobě má flashku ve tvaru diskety, soundtrack na CD, podložku pod myš, set odemykacích karet, nálepky, plakát, klíčenku a 15cm figurku hlavní hrdinky Shelly „Bombshell“ Harrison. Obě verze dostanete v poctivých, velkých krabicích, ne v těch, kam se vejde jedno DVDčko.

Klíčky od stroje času vám 3D Realms předají 15. srpna, kdy Ion Fury vychází na Steamu a GOGu. Nahněvané železné děvče se ale dočká i konzolových portů na Xbox One, PlayStation 4 a na Switch.

Nejnovější články